Τηλεόραση | 12.07.2024 21:51

Eurovision: «Σκουπίδι, γιορτή του σατανισμού» - Πολιτικό κόμμα στην Ελβετία θέλει να μπλοκάρει το διαγωνισμό

Newsroom

Συντηρητικές ομάδες στην Ελβετία φαίνεται να αντιτίθενται στην Eurovision, προσπαθώντας να εμποδίσουν τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην χώρα. Μετά την εντυπωσιακή νίκη του Nemo στο Μάλμε, η Ελβετία προετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Eurovision την επόμενη άνοιξη.

Οι πόλεις Ζυρίχη, Γενεύη, Βέρνη και Βασιλεία έχουν υποβάλει αιτήσεις για να αναλάβουν τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Ωστόσο, το χριστιανοσυντηρητικό κόμμα EDU δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει ψηφοφορία για τις αιτήσεις δανεισμού των υποψήφιων πόλεων, αναφορικά με τον προϋπολογισμό.

«Φρικτή προπαγανδιστική εκδήλωση η Eurovision»

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι μια φρικτή προπαγανδιστική εκδήλωση», ανέφερε το EDU σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, όπως μετέδωσε ο Guardian. «Μια χώρα που παρέχει τόπο σε τέτοια αηδιαστικά σκουπίδια δεν θα ανυψώσει την εικόνα της, αλλά απλώς θα αναδείξει τη δική της πνευματική παρακμή».

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος του EDU, Σάμιουελ Κόλμαν, δήλωσε στο SRF ότι το κόμμα του ενοχλείται από την «τουλάχιστον ανοχή του… σατανισμού και του αποκρυφισμού» της Eurovision.

«Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ανοιχτά αποκρυφιστικά μηνύματα και τα υπογραμμίζουν με αντίστοιχα σύμβολα» είπε.

Το σχόλιό του, προφανώς, αφορά την εμφάνιση της Ιρλανδίας με τις σατανιστικές αναφορές και την πεντάλφα.

Το EDU είναι ένα μικρό πολιτικό κόμμα με μία μόνο έδρα στο ελβετικό εθνικό συμβούλιο, αλλά οι εκκλήσεις του για δημοψηφίσματα έχουν υποστηριχθεί σε ορισμένα καντόνια από το μεγαλύτερο δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP).

Σύμφωνα με τον Guardian, η απειλή περί δημοψηφισμάτων δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας. Τα δημοψηφίσματα δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν από τον Νοέμβριο, ωστόσο η επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει την Eurovision αναμένεται έως τα τέλη Αυγούστου.

ειδήσεις τώραEurovisionΕλβετία