Τηλεόραση | 04.09.2024 17:00

Άγιος έρωτας: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα γυρίσματα στο Γαλαξίδι - Τι λένε οι πρωταγωνιστές για τους ρόλους τους

Newsroom

Τα γυρίσματα της νέας καθημερινής σειράς «Άγιος έρωτας» συνεχίζονται στο Γαλαξίδι. Τα παλιά αρχοντικά, τα «καπετανόσπιτα», ο μικρός κολπίσκος, τα στενά, πέτρινα σοκάκια, όλα θυμίζουν άλλες εποχές και «ντύνουν» με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της σειράς που διαδραματίζεται τη δεκαετία του '50.

«Επιλέξαμε το Γαλαξίδι επειδή είναι ίσως το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει μείνει ανέπαφο και ανέγγιχτο από το χρόνο και το χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα δικό μας κόσμο στη σειρά» θα πει ο σκηνοθέτης της σειράς Σπύρος Μιχαλόπουλος για τα γυρίσματα.

Και συνεχίζει «έναν κόσμο που θα δίνει την ατμόσφαιρα του 1957-58 που διαδραματίζεται όλη η υπόθεσή μας, στη δική μας πόλη που λέγεται Στέρνα. Τη Στέρνα, λοιπόν, θα τη δείτε μέσα από τα δικά μας μάτια. Αυτές τις ημέρες θα γυρίσουμε σκηνές με τον πατέρα Νικόλαο (Δημήτρης Γκοτσόπουλος) και τη Χλόη (Δανάη Παππά) αλλά και τη Θάλεια (Ταμίλλα Κουλίεβα), τη Χριστίνα (Κατερίνα Παπουτσάκη) και άλλους αγαπημένους ηθοποιούς».

Στα γυρίσματα παρευρέθη και και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου κ. Ιωάννης Βαρβάτος, καθώς και η Διευθύντρια Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών» κα Έλλη Κοτσάνου.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «Ο ρόλος του ιερέα δεν είναι ένας απλός ρόλος»

Ο πατήρ Νικόλαος φθάνει σε μία μικρή πόλη και η παρουσία του αναστατώνει την τοπική κοινωνία. Δε βρίσκεται τυχαία εκεί, όμως, κανείς δε γνωρίζει τον πραγματικό λόγο της άφιξής του. Εκείνος από την πλευρά του, βρισκόμενος σε αυτό το μέρος θα κληθεί να παλέψει με τα πάθη, τις αδυναμίες και την πίστη του.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος υποδύεται τον πατέρα Νικόλαο και όπως χαρακτηριστικά λέει «δεν είναι ένας απλός ρόλος ή ένα απλό σενάριο, είναι πολλές και ουσιαστικές οι θεματικές που θίγει αυτή η σειρά. Και χαίρομαι γιατί ενορχηστρώθηκε μια ομάδα ικανότατων συντελεστών με πολύ μεράκι γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε».

Και συνεχίζει αναφερόμενος στο ρόλο του: «η διαλεκτική σχέση του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Η πάλη ενός ανθρώπου ανάμεσα στην αρετή και στην κακία. Ο αγώνας που μπορεί να δίνει ένας άνθρωπος ανεξαρτήτως εποχής ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ασκεί το λειτούργημα του ιερέα.

Τι οδηγεί έναν άνθρωπο να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στην σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων και όταν το κάνει τι κόστος έχει; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς την αδικία, την οργή σου απέναντι σε αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι αγαπάς. Πώς διαχειρίζεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα πάθη ένας νεαρός ιερέας σε οποία εποχή κι αν βρίσκεται; Μπορεί καταρχάς; Έχει τη δύναμη να το κάνει; Υπάρχει μήπως περίπτωση να κρύβεται κάποιου είδους έπαρση σε αυτή την επιλογή;»

Φυσικά πρόκειται για έναν απαιτητικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα και όπως επισημαίνει ο Δημήτρης «η προσέγγιση ενός ήρωα, ενός χαρακτήρα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν παράλληλοι και ετερόκλητοι δρόμοι και σου αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Γιατί μία καθημερινή σειρά κρύβει πολλή δουλειά από πίσω που δεν σταματάει μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα. Σίγουρα, όμως, απαιτεί έρευνα και μελέτη. Με ενδιαφέρει πολύ ο σεβασμός απέναντι στα σύμβολα που πρεσβεύουν κάποιες ιδέες. Ο σταυρός, το εικόνισμα, το ράσο, σημαίνουν πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουμε και θέλουν προσοχή και σεβασμό. Σεβασμό στην ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει».

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Η Χριστίνα είναι ψυχολογικά ραγισμένη»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδύεται την Χριστίνα, μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα που έλκεται από την εξουσία και τους ισχυρούς άνδρες. Μεγάλης της αδυναμία είναι ο Παύλος Μαρκόπουλος, ο ισχυρότερος άνδρας της περιοχής, και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

«Η Χριστίνα είναι πληγωμένη και αδίστακτη, είναι εύθραυστη και δυναμική ταυτόχρονα. Είναι ένας σκληρός άνθρωπος. Οι πράξεις της πληγώνουν τους άλλους. Κάνει πράγματα που μπορεί να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη της ζωής των άλλων ανθρώπων αλλά και της δικής της. Ρισκάρει και ζει στα άκρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αυτός ο χαρακτήρας κινδυνεύει να είναι εξωτερικά παιγμένος σαν ένας αρνητικός χαρακτήρας. Αυτό που έχει πολλή σημασία για εμένα, είναι να την προσεγγίσω με αγάπη, με κατανόηση, με συμπάθεια και να καταλάβω όλους τους λόγους για τους οποίους εκείνη οδηγείται σε αυτές τις πράξεις. Δεν υπάρχει καλός - κακός άνθρωπος, θετικός - αρνητικός χαρακτήρας. Για εμένα υπάρχουν πράγματα, βιώματα, καταστάσεις που μας οδηγούν σε πράξεις που μπορεί να είναι κακές επιλογές. Η Χριστίνα ναι, κάνει κακές επιλογές. Όμως, είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος, ψυχολογικά ραγισμένος και κάνει κινήσεις προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή, γιατί πεθαίνει μέσα της. Οι κινήσεις αυτές, όμως, αποβαίνουν μοιραίες για τους άλλους ανθρώπους». 

Και καταλήγει: «αυτό που με έκανε να πω ‘ναι’ στη συγκεκριμένη σειρά είναι η πολύ καλά δομημένη πλοκή της, οι εξαιρετικοί συντελεστές, οι συνεργάτες, γιατί για εμένα πρώτιστο ρόλο για την επιλογή μιας σειράς παίζει το πλαίσιο, το κανάλι, το πόση προσοχή λαμβάνει από το κανάλι η σειρά, πόσο την πιστεύει και αυτό θεωρώ ότι είναι γνώμονας επιτυχίας. Και φυσικά ο ρόλος μου». 

Ηλίας Βαλάσης: «Θα προσπαθήσω να με σιχαθεί ο κόσμος» 

Ο Βλάσης, ο ενωμοτάρχης της περιοχής, είναι αυστηρός και εθισμένος με την εξουσία. Έχει στενή συνεργασία με τον Παύλο Μαρκόπουλο και αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο όλων.

«Ο Βλάσης είναι ένας πολύ κακός χαρακτήρας, πολύ ιδιόμορφος, πολύ ιδιοτελής και προσεγγίζοντας έναν τόσο κακό χαρακτήρα δεν μπορείς να μην τον κρίνεις. Θα προσπαθήσω να "βουλιάξω" μέσα σε αυτόν το χαρακτήρα και να τον πάω στα άκρα. Θα προσπαθήσω να με σιχαθεί ο κόσμος. Αυτό που με ιντριγκάρει σε αυτό το ρόλο είναι το διαφορετικό, το εντελώς αντίθετο από τον προηγούμενο ρόλο. Του τσακισμένου από τη μοίρα επιστάτη, του σακατεμένου ανθρώπου που είχε πολύ χαμηλό κύρος. Εδώ, μιλάμε για έναν άντρα με υψηλό κύρος, εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που υποδυόμουν στο "Προξενιό της Ιουλίας".

Δεν μου αρέσει η μανιέρα, δεν μου αρέσει να υποδύομαι έναν τύπο χαρακτήρα και είναι μια τρομερή ευκαιρία για μένα να δείξω κάτι διαφορετικό από αυτό που έδειξα στα "Καλύτερά μας χρόνια" και στο "Προξενιό της Ιουλίας". Όλοι οι συντελεστές της σειράς είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Η συνεργασία μου είναι άψογη όπως και την προηγούμενη φορά, αφού πρόκειται για την ίδια εταιρία παραγωγής, και νομίζω ότι οι συνθήκες της δουλειάς θα είναι ίδιες με το "Προξενιό". Όλα γίνονται με πολλή αγάπη, πολύ πείσμα και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια» αναφέρει ο Ηλίας Βαλάσης. 

Ταμίλλα Κουλίεβα: «Η Θάλεια είναι σπουδαία γυναίκα, θέλω να φανούν τα "θέλω" της»

Η Θάλεια Μαρκοπούλου, μητέρα της Χλόης, είναι μια γυναίκα αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Δέχθηκε να παντρευτεί τον περιζήτητο γαμπρό Παύλο Μαρκόπουλο παρόλο που δεν ήταν ερωτευμένη μαζί του. Η ζωή που ονειρεύτηκε, όμως, δεν ήρθε ποτέ και οι προσδοκίες της εξανεμίστηκαν, καθώς η μια απογοήτευση διαδεχόταν την άλλη.

Η Ταμίλλα Κουλίεβα θα υποδυθεί την Θάλεια «μια γυναίκα αρκετά δυναμική», όπως λέει η ίδια, «που αν ήταν σε άλλη εποχή θα είχε κάνει σπουδαία πράγματα, όμως, βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50. Είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι της. Το σπίτι της είναι το κάστρο της. Είναι πάρα πολύ καθαρή χωρίς δεύτερες σκέψεις και οι προθέσεις της είναι ξεκάθαρες. Θέλει να έχει τα παιδιά της δίπλα της, θέλει τον άντρα της και θέλει να αποτελεί παράδειγμα».

Όπως θα πει χαρακτηριστικά: «δεν έχω βρει κάποιο ψεγάδι, μέχρι στιγμής, σε αυτή τη γυναίκα και αυτή είναι η δυσκολία σε ό,τι αφορά την προσέγγιση αυτού του ρόλου. Μου αρέσει αυτή η προσπάθεια που κάνει για τη ζωή της, την οικογένειά της, νομίζω ότι είναι σπουδαίο. Εγώ έτσι βλέπω την Θάλεια».

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι «βρισκόμαστε σε μια μικρή κλειστή κοινωνία που καθορίζει την συμπεριφορά των ανθρώπων. Οπότε μέσα από αυτή τη συνθήκη και την εποχή, προσπαθώ να ‘χτίσω’ μια γυναίκα η οποία θα έχει δυναμισμό και θα φανούν τα δικά της "θέλω" για τη ζωή» καταλήγει.

Ελευθερία Πάλλα: «Η ψυχικά τραυματισμένη Σοφία φθάνει στα άκρα»

Η Σοφία, η μεγαλύτερη αδελφή της Χλόης, τρέφει από μικρή μια αντιπάθεια και ζήλια για εκείνη. Είναι κακομαθημένη, επικριτική και ανταγωνιστική με τους πάντες και κυρίως με τη μικρή της αδελφή. Είναι πάντα σύμμαχος του πατέρα της σε ό,τι εκείνος λέει, με πολλά ψυχικά τραύματα που προσπαθεί να κρύψει.

Την Σοφία υποδύεται η Ελευθερία Πάλλα και όπως λέει η ίδια, «η Σοφία είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας με πολλές διαφορετικές πτυχές. Όντας ψυχικά τραυματισμένη παλεύει με το συναίσθημα της οργής και της ζήλιας, καθώς και με την ανασφάλεια να αποδείξει ποια είναι. Είναι ένας χαρακτήρας που θα τον δούμε σε όλες του τις εκφάνσεις φτάνοντας με την συμπεριφορά της πάντα στα άκρα.» Και τονίζει ότι ένας τέτοιος χαρακτήρας αποτελεί από τις πιο ωραίες προκλήσεις για έναν ηθοποιό.

Η ίδια δεν έχει κοινά στοιχεία με τη Σοφία και γι’ αυτό, «έχοντας πρώτα κατανοήσει τον τρόπο σκέψης της, που θα βοηθήσει να καταλάβω την αιτία πίσω από κάθε της πράξη, θα προσεγγίσω τον ρόλο μου με αφάνταστη δίψα και όρεξη για εξερεύνηση προς τα μονοπάτια που κινείται ένας χαρακτήρας τόσο διαφορετικός από εμένα».

Ο λόγος που είπε το ‘ναι’ στη συγκεκριμένη σειρά είναι απλός: «Είναι κάποιες στιγμές σε αυτήν δουλειά που υπάρχει αγωνία για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Υπάρχουν προτάσεις, ακροάσεις, συζητήσεις και ξαφνικά έρχεται κάτι, που το αναγνωρίζεις αμέσως. Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος της Σοφίας και έμαθα όλη την πλοκή και τους συντελεστές, το ‘ναι’ ήταν αναπόφευκτο». 

AlphaΔημήτρης ΓκοτσόπουλοςΚατερίνα ΠαπουτσάκηΔανάη ΠαππάΆγιος Έρωτας