Viral | 02.06.2020 12:32

Νέα Υόρκη: Θερμό επεισόδιο Twitter - αστυνομικών για τη σύλληψη της κόρης του δημάρχου

Αθανασία Κουλέτα

Με τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ να είναι συνεχείς εδώ και μία εβδομάδα, μετά τη δολοφονία του 46χρονου George Floyd, δεκάδες είναι οι προσαγωγές και οι συλλήψεις που έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομία. Ανάμεσα σε άλλους, συνελήφθη και η κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στην ένωση αστυνομικών υπαλλήλων της Μινεσότα και το Twitter

Μπορεί, λοιπόν, η είδηση της σύλληψης της κόρης του Μπιλ ντε Μπλάζιο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου να έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όμως το θέμα δεν έκλεισε εκεί. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή της 25χρονης κόρης του, Κιάρα, στις διαδηλώσεις. «Είμαι υπερήφανος για εκείνη, που νοιάζεται τόσο πολύ και είναι διατεθειμένη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι για αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, όταν επιβεβαίωσε τη σύλληψή της. 

Το Twitter, από την άλλη, προχώρησε στο «μπλοκάρισμα» της σελίδας της ένωσης το πρωί της Δευτέρας 1/6, καθώς δημοσίευσαν προσωπικά δεδομένα της ντε Μπλάζιο, κάτι που απαγόρευεται από τους όρους της κοινότητας. Εκπρόσωπος του μέσου ανέφερε σχετικά: «Ο λογαριασμός έχει προσωρινά "κλειδώσει" για παραβίαση της πολιτικής προσωπικών πληροφοριών». «Πώς θα προστατέψουν οι αστυνομικοί τους Νεοϋορκέζους από τους ταραχοποιούς αναρχικούς όταν η κόρη του δημάρχου που πετά αντικείμενα είναι μία από αυτούς;», ανέφερε μεταξύ άλλων το tweet της ένωσης αστυνομικών, της δεύτερης μεγαλύτερης στη Νέα Υόρκη, που όμως δεν έπεισε την κοινότητα και το Twitter το κατέβασε, προτού μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό. 

Με πληροφορίες από New York Times

TwitterGeorge FloydΝέα Υόρκηδήμαρχος