Viral | 16.02.2022 07:50

Klee Kai: Ένα Χάσκι μινιατούρα που μάλλον δεν ήξερες καν ότι υπάρχει

Newsroom

Το Klee Kai - που κυριολεκτικά σημαίνει «μικρό σκυλί» σε μια τοπική διάλεκτο της Αλάσκας - είναι μια αρκετά νέα ράτσα σκύλων που έχει που στην ουσία είναι μινιατούρες των... κλασσικών Χάσκι.

Το χάσκι είναι μια από τις πιο αγαπημένες ράτσες σκύλων στον κόσμο, αλλά δεν είναι μυστικό ότι το μεσαίο έως μεγάλο μέγεθός τους απαιτεί πολύ χώρο, καθιστώντας τα λιγότερο από ιδανικά κατοικίδια για διαμερίσματα. Ευτυχώς, αν δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με κάποια άλλη ράτσα σκύλου, θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχει και το μίνι χάσκι. Η ράτσα Klee Kai, που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 από έναν εκτροφέα της Αλάσκας, είναι σε μέγεθος αρκετά μικρότερη από τα Χάσκι, αλλά διαθέτει την ίδια εμβληματική εμφάνιση και την ανεπτυγμένη ευφυΐα.

Η ράτσα Klee Kai αποδίδεται στην Linda Spurlin, μια εκτροφέα από τη Wasilla της Αλάσκας, η οποία φέρεται να ανακάλυψε ένα μικροκαμωμένο Χάσκι της Αλάσκας και το ερωτεύτηκε αμέσως. Συνέχισε να αναμειγνύει σκύλιά της ίδιας ράτσας με άλλες ράτσες προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της φυλή μίνι χάσκι.

 

Σύμφωνα με τη Wikipedia, παρόλο που η Spurlin πιστώνεται ότι δημιούργησε τη ράτσα Klee Kai, οι σκληροπυρηνικές μέθοδοί της θεωρούνται αμφιλεγόμενες από ορισμένους, καθώς κρατούσε τα καλύτερα σκυλιά και απέβαλλε τα υπόλοιπα.

 

Τα σκυλιά Klee Kai έχουν βάρος από 10 κιλά έως περίπου 20 κιλά. Είναι πολύ δραστήρια και ευκίνητα, και παρά το μικρό τους μέγεθος και μπορούν να αντέξουν τα υψηλά άλματα. Συχνά χαρακτηρίζονται ως περίεργα και έξυπνα, τα σκυλιά Klee Kai είναι μερικές φορές τόσο έξυπνα που μπορεί να εκλαμβάνονται ως πεισματάρικα, δηλαδή έχουν ένα χαρακτηριστικό που δεν θέλετε να δείτε όταν εκπαιδεύετε έναν σκύλο.

 

Η United Kennel Club αναγνώρισε τη ράτσα το 1997, αλλά το μικροσκοπικό χάσκι εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος σκύλου. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γύρω από κατοικίδια τρωκτικά, πουλιά και ερπετά, καθώς η θηρευτική ορμή των σκύλων Klee Kai μπορεί να είναι πολύ υψηλή, και επειδή είναι πολύ έξυπνα, βρίσκουν σχεδόν πάντα τρόπους να φτάσουν στα θύματά τους όταν αφήνονται χωρίς επίβλεψη.

σκύλοςειδήσεις τώραΧάσκι