Viral|10.08.2024 10:49

Φλέρταρε με τον θάνατο: Youtuber άφησε Μαύρη Χήρα να τον δαγκώσει - «Ο πιο οδυνηρός που έχω νιώσει»

Newsroom

Σε μια τολμηρή απόπειρα να αμφισβητήσει τη διαβόητη φήμη της αράχνης Μαύρη Χήρα, ο YouTuber Jack Schonhoff αποφάσισε να δεχτεί δάγκωμα από το συγκεκριμένο αραχνοειδές. Γνωστός για τις τολμηρές - και αρκετές φορές ριψοκίνδυνες - συναντήσεις του με διάφορα επικίνδυνα πλάσματα, ο Jack επιδίωξε να ξεκαθαρίσει τις παρανοήσεις που αφορούν τα δαγκώματα της Μαύρης Χήρας.

Γιατί την άφησε να τον δαγκώσει

Το κανάλι του Jack στο YouTube είναι γεμάτο με τολμηρές αλληλεπιδράσεις με έντομα και αραχνοειδή, αλλά το πρόσφατο εγχείρημά του ανέβασε τον πήχη, καθώς επέτρεψε συνειδητά σε μια Μαύρη Χήρα να τον δαγκώσει.

Η Μαύρη Χήρα, με την τρομακτική της φήμη και το χαρακτηριστικό κόκκινο σημάδι της κλεψύδρας, είναι γνωστή για το δηλητηριώδες δάγκωμά της. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο συχνά πιστεύεται. Σύμφωνα με το Adam's Pests, μόνο περίπου τέσσερις έως οκτώ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από δαγκώματα Μαύρης Χήρας, και αυτοί είναι κυρίως άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο δηλητήριο.

Παρά την κακή της φήμη, η Μαύρη Χήρα συνήθως αποφεύγει να δαγκώσει ανθρώπους. «Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να σας δαγκώσει μια μαύρη χήρα είναι αν την πιέσετε πάνω στο δέρμα σας», εξηγεί ο Jack στο βίντεό του.

Η εμπειρία του Jack με τη Μαύρη Χήρα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Ο ίδιος περιέγραψε τον πόνο ως εξαιρετικά έντονο, ειδικά στο κάτω μέρος της πλάτης του, λέγοντας πως ήταν «ο πιο οδυνηρός που έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου». Ο πόνος αυτός διήρκεσε σχεδόν δύο εβδομάδες προτού αισθανθεί ξανά φυσιολογικά. Η εμπειρία του καταδεικνύει ότι, ενώ το δάγκωμα της Μαύρης Χήρας είναι απίθανο να αποβεί μοιραίο για έναν υγιή ενήλικα, μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία και παρατεταμένο πόνο.

Παρά τον έντονο πόνο που υπέστη, ο Jack χρησιμοποίησε το βίντεο για να ξεκαθαρίσει ορισμένους μύθους γύρω από τα δαγκώματα της Μαύρης Χήρας. Επανέλαβε ότι, ενώ το δηλητήριο μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο, συνήθως δεν είναι θανατηφόρο.

Το πείραμα του Jack λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι οι Μαύρες Χήρες είναι πλάσματα που συχνά παρεξηγούνται. Δεν είναι επιθετικές και συνήθως δαγκώνουν μόνο όταν αισθάνονται απειλή.

δηλητήριομαύρη χήρααράχνηειδήσεις τώρα