Viral|01.09.2024 11:15

Πώς το TikTok «εξαφάνισε» τα αγγούρια από την Ισλανδία; Η νέα «μόδα»

Newsroom

Είδος προς εξαφάνιση είναι τα αγγούρια στην Ισλανδία, μετά από μία νέα τάση στο TikTok.

Το νέο αυτό trend στη δημοφιλή πλατφόρμα, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» σε αλυσίδες super market, προμηθευτές αλλά και αγρότες, καθώς πλέον έχουν τα αγγούρια έχουν οριακά εξαφανιστεί και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.

Όλα άρχισαν όταν ο TikToker «The Cucumber Guy» άρχισε να ανεβάζει στο TikTok συνταγές, στις οποίες το βασικό υλικό είναι το αγγούρι, με αποτέλεσμα το απόθεμα του λαχανικού της χώρας να έχει... εξαντληθεί και να ξεκινούν εισαγωγές από την Ολλανδία.

Αυξανόμενη ζήτηση

Πλέον οι Ισλανδοί αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση τους. Παρότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Hagkaup, αμφισβήτησε τη σύνδεση μεταξύ της ζήτησης και της τάσης στο TikTok, μιλώντας στο BBC παραδέχτηκε πως οι πωλήσεις αγγουριών έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Η «μόδα» με τα κρουασάν

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας influencer των social media προκαλεί ένα τεράστιο hype για κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο. Το 2023 ένας food blogger πόσταρε πολύχρωμα γεμιστά κρουασάν από έναν φούρνο της Νέας Υόρκης – και παρ' ότι το κάθε κρουασάν κόστιζε σχεδόν 10 δολάρια, η πελατεία του φούρνου πολλαπλασιάστηκε ραγδαία: κάθε μέρα σχηματίζονταν ουρές έξω από το κατάστημα.

Οι food bloggers γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολλοί TikTokers που ανεβάζουν τα δικά τους πιάτα. Έτσι, οι food bloggers «χτίζουν» σταδιακά ένα πιστό fan base, το οποίο δοκιμάζει και προωθεί τις συνταγές τους.

TikTokΙσλανδίαειδήσειςαγγούρι της θάλασσας