Viral|07.09.2024 12:02

Ινδία: Κυκλοφορούν ανάμεσά τους – Οι πλημμύρες έβγαλαν τους κροκόδειλους στους δρόμους της πόλης – Απίστευτες εικόνες

Newsroom

Σαν να μην έφτανε το νερό των βροχοπτώσεων – ρεκόρ που σημειώθηκαν μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου στο κρατίδιο Γκουγιαράτ της Ινδίας, η υπερχείλιση του ποταμού που διαπερνά την πόλη, έφερε στους δρόμους δεκάδες γιγαντιαίους κροκόδειλους που κόβουν τις βόλτες τους ανενόχλητοι, μεταξύ σπιτιών και καταστημάτων.

Οι κροκόδειλοι καραδοκούν να αρπάξουν μικρότερα ζώα ή ακόμα και να επιτεθούν σε πολίτες ενώ τα βίντεο με τα υπερμεγέθη ερπετά να κυκλοφορούν στους δρόμους, να χαλαρώνουν στις στέγες των σπιτιών ή να κολυμπούν σε κανάλια με νεκρά ζώα ανάμεσα στα σαγόνια τους κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπερχείλισε ο ποταμός Βισβαμίτρι. Στο ποτάμι ζουν εκατοντάδες κροκόδειλοι του γλυκού νερού. Εξ΄αυτών, τουλάχιστον 24 ήδη πιάστηκαν.

Έως και 14 μέτρα το μήκος των ερπετών

Ο υπεύθυνος χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, Καρανσίν Ραζπούτ, δήλωσε σύμφωνα με το Oddity Central: «ο μικρότερος κροκόδειλος που διασώσαμε είχε μήκος δύο μέτρα, ενώ ο μεγαλύτερος είχε μήκος 14 μέτρα. Αυτός πιάστηκε την Πέμπτη από το Kamnath Nagar που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού. Οι κάτοικοι της περιοχής μας ειδοποίησαν για το τεράστιο αυτό ερπετό. Δύο άλλοι κροκόδειλοι, μήκους τρεισήμισι μέτρων, διασώθηκαν επίσης την Πέμπτη».

Ο ποταμός εκτείνεται σε μήκος 17 χιλιομέτρων μέσα από την ινδική πόλη και οι κάτοικοι που ζουν κατά μήκος των όχθεών του έχουν συνηθίσει να ζουν με τα μεγάλα ερπετά, που βγαίνουν στους δρόμους κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Φέτος, όμως, ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός των ζώων χρειάστηκε να απομακρυνθεί από κατοικημένες περιοχές. Οι αρχές της Vadodara έχουν εκδώσει προειδοποίηση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους. Εκτός από το ότι, τα εν λόγω ερπετά, επιτίθενται σε ανθρώπους, έχουν εντοπιστεί και να σκοτώνουν σκύλους, γάτες – ακόμη και βοοειδή- και, στη συνέχεια, να απομακρύνονται με τα θηράματά τους στο στόμα. «Η απειλή που αντιμετωπίζει η πόλη είναι διπλή αφού αφορά, τόσο στις πλημμύρες, όσο και στις εμφανίσεις κροκόδειλων. Καθώς ο ποταμός υπερχεολίζει, βλέπουμε κροκόδειλους να κυκλοφορούν σε  διάφορους ανθρώπινους οικισμούς σε όλη την πόλη», έγραψε χρήστης του Twitter.

πλημμύρεςΙνδίαερπετόκροκόδειλοιειδήσεις τώρα