Viral|15.09.2024 05:00

Αυτός είναι ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο: Είναι 124 ετών και έχει πάνω από 10.000 παιδιά

Newsroom

Ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο, ο Henry, έχει απολαύσει μια απίστευτα μακροχρόνια και γεμάτη περιπέτειες ζωή, και στα 124 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος. Γεννημένος γύρω στο 1900 στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Μποτσουάνα, ο Henry ζει τώρα στο Κέντρο Προστασίας Crocworld στο Σκότμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Στις 16 Δεκεμβρίου θα γιορτάσει τα 124α γενέθλιά του, παραμένοντας διάσημος για το τεράστιο μέγεθός του και πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο.

Η ζωή του Henry είναι εξίσου συναρπαστική με την ηλικία του. Στις αρχές του 20ού αιώνα, έγινε γνωστός στην περιοχή του Δέλτα του Οκαβάνγκο λόγω μιας σειράς επιθέσεων σε μικρά παιδιά, κάτι που οδήγησε στην αιχμαλωσία του από τον Βρετανό εξερευνητή Sir Henry Neumann, ο οποίος ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που είχαν προκαλέσει τον φόβο στους κατοίκους. Μετά από τη «σύλληψη», ο Henry πέρασε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στο Crocworld, όπου έχει γίνει γνωστός ως μια τοπική διασημότητα.

Ο Henry δεν είναι μόνο διάσημος για τη μακροζωία του, αλλά και για την απίστευτη αναπαραγωγική του επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κέντρο διατήρησης, έχει αποκτήσει περισσότερους από 10.000 απογόνους και έχει σήμερα έξι συντρόφους. Παρόλο που ο Henry κατέχει το ρεκόρ για την ηλικία του, δεν είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος κροκόδειλος στον κόσμο, καθώς αυτός ο τίτλος ανήκει στον Cassius, έναν κροκόδειλο αλμυρού νερού που ζει στο Marineland Melanesia Crocodile Habitat στο Queensland της Αυστραλίας.

κροκόδειλοςερπετόειδήσεις τώρα