Viral|14.10.2024 04:00

Αυτός ο άνθρωπος έζησε για 100 μέρες κάτω από το νερό και λέει πως βγήκε 20 χρόνια νεότερος!

Newsroom

Ο 56χρονος Τζόζεφ Ντιτούρι ή αλλιώς Dr. Deep Sea είναι ένας πρώην δύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ περνώντας 100 ημέρες κλεισμένος σε μία υποβρύχια κάψουλα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η βύθισή του σε αυτό το περιβάλλον υψηλής πίεσης είχε σημαντικά οφέλη για την υγεία του και μάλιστα ισχυρίζεται πως η βιολογική του ηλικία μειώθηκε κατά 20 χρόνια!

Τι έδειξαν οι εξετάσεις του

Όταν βγήκε από την κάψουλα, ο Ντιτούρι ανέφερε πως είδε εντυπωσιακές αλλαγές στο σώμα του. Αναφέρθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις που έδειξαν μείωση 50% στους δείκτες φλεγμονής, αύξηση 17 φορές στον αριθμό των βλαστοκυττάρων και μακρύτερα τελομερή, δομές στο DNA που συνδέονται με τη γήρανση των κυττάρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξωτερική βιολογική του ηλικία μειώθηκε από τα 44 σε 34 έτη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην υποβρύχια κάψουλα, κάνοντας λόγο για αντιστροφή της γήρανσης των κυττάρων, αναφέρει η Daily Mail.

«Είμαι 56 τώρα. Η βιολογική ηλικία μου είναι 44. Όταν βγήκα από το νερό όμως, η βιολογική μου ηλικία ήταν 34». «Έγινα νεότερος όσο βρισκόμουν κάτω από το νερό», είπε. 

υποβρύχιονερόνεότηταειδήσεις τώρα