Καιρός | 17.06.2023 10:17

Δύσκολες ώρες στη Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας: Δρόμοι-«ποτάμια» και πλημμυρισμένα σπίτια - Ταλαιπωρία για δεκάδες νεφροπαθείς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr)
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr)
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr)
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr)
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr)
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr)

Όλο και πιο δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όσο περνούν οι ώρες, καθώς η κακοκαιρία σφυροκοπάει πολλές περιοχές ενώ ποτάμι ξεχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια». Επίσης, έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

«Εμείς επιχειρούμε σε τρία σημεία για να είναι ανοιχτές οι γέφυρες, να μην πλημμυρίσουν σπίτια και για να μπορέσουμε να σώσουμε περιουσίες. Εμείς κάνουμε έκκληση να ξεκινήσουν το συντομότερο τα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι ένα ρέμα που έχει τελειώσει όλη η μελέτη του, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο», δηλώνει στο OPEN και τον Αντώνη Τσολναρά ο αντιδήμαρχος «Παύλου Μελά», Σάκης Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένα έργο που θα το υλοποιήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πραγματικά «είναι προτεραιότητα για εμάς».

Πάνω από 400 κλήσεις στην Πυροσβεστική - Ταλαιπωρία για νεφροπαθείς

Την ίδια ώρα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν φτάσει τις 450. Ήταν αναμενόμενη η αύξηση τους αφού οι επαγγελματίες άνοιξαν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει άντληση λόγω χαμηλής στάθμης.

Μάλιστα, πυροσβεστικά οχήματα έχουν μεταφέρει 25 νεφροπαθείς σε προγραμματισμένα ραντεβού για αιμοκάθαρση, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 40 κλήσεις από νεφροπαθείς.

Όλοι έχουν φτάσει στο κέντρο αιμοκάθαρσης αλλά πρέπει να διασχίσουν έναν δρόμο πλημμυρισμένο για να μεταβούν στο κέντρο αιμοκάθαρσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

«Σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο»

Τα ξημερώματα στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε ξεροπόταμος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα θωρακίσει αυτόν τον ξεροπόταμο, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά για το OPEN και το «Τώρα Μαζί».

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το '76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα».

Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

πλημμύρεςειδήσεις τώρακακοκαιρίακαιρός σήμεραάστατος καιρόςΘεσσαλονίκη