Καιρός | 01.09.2023 08:29

Καλοκαίρι τέλος; Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Πόσο θα διαρκέσει, φόβοι για πλημμύρες - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να προκαλέσει και πλημμυρικά επεισόδια λόγω της σφοδρότητάς της.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα αλλάξει από το αύριο, Σάββατο, με τους ανέμους στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στους 7-8 μποφόρ.

Τα δύσκολα όμως έρχονται από Δευτέρα, με την κακοκαιρία να διαρκεί έως και την Πέμπτη με τον καιρό να θυμίζει Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες και δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα.

Μάλιστα, εκτιμάται πως το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, θα χτυπήσει όλη τη χώρα.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος: «Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα».

ειδήσεις τώρακαταιγίδεςκαιρός σήμεραβροχέςΚλέαρχος Μαρουσάκηςκακοκαιρία