Καιρός|06.05.2024 15:00

Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας η επιστροφή των εκδρομέων – Πότε χαλάει ο καιρός

Newsroom

Καλοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, εν όψει της επιστροφής των εκδρομέων.

Και μπορεί ήδη να έχει ξεκινήσει το πρώτο «κύμα» επιστροφής, ωστόσο λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς δεν είναι λίγοι οι εκδρομείς που θα παρατείνουν για μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι αναμένεται να επιστρέψουν αύριο.

Ο καιρός του διημέρου

Σήμερα (6/5) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Αύριο, Τρίτη του Πάσχα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη

Από τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται εκ νέου άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας, όπως ανέφερε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη «προς τις βραδινές ώρες επειδή θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα ορεινά θα συννεφιάσει περισσότερο και θα έχουμε κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα προς το βράδυ. Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι δυο μέρες με άστατο καιρό. Θα έχουμε αρκετές βροχές, πιθανότατα και καταιγίδες, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πάλι, η θερμοκρασία θα ξαναπέσει χαμηλές. Θα ψιλοχαλάσει πάλι ο καιρός και κάποια μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια».

Δευτέρα του Πάσχα: Πού έδειξε 1 βαθμό Κελσίου

Με μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες ξημέρωσε η Δευτέρα του Πάσχα (6/5) σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Meteo.

Η ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας και ήταν ίση με 1.1 βαθμούς Κελσίου.

Στην Τρίπολη η θερμοκρασία ήταν 2,4 βαθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης 2,6, στη Βωβούσα Ιωαννίνων και στο Καρπενήσι 2,7, στο Οχυρό Νευροκοπίου 3,2, στη Βαθιά Λογγά Φθιώτιδας και στο Λιβάδι Παρνασσού 3,9.

Πίνακας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας (6/5).

ειδήσειςΠάσχακαιρόςειδήσεις τώραεπιστροφή εκδρομέων