Καιρός|09.05.2024 18:39

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή μπόρα με χαλαζόπτωση

Newsroom

«Ποτάμια» έγιναν οι δρόμοι ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την πολύ ισχυρή μπόρα που πέφτει αυτήν τη στιγμή στην πόλη, ενώ σε κάποια σημεία σημειώνονται και χαλαζοπτώσεις.

Ακόμα και στην οδό Εγνατία, αλλά και σε άλλους ιδιαίτερα κεντρικούς δρόμους το νερό σε πολλά σημεία καλύπτει σχεδόν ολόκληρες τις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων, ενώ οι πεζοί τρέχουν να προφυλαχθούν σε καλυμμένα σημεία.

Ο «βαρύς» ουρανός και οι βροντές δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

H έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και κυρίως κατηφορικά σημεία, όπως στον Άγιο Παύλο, αλλά και σε διάφορα σημεία του κέντρου, όπως στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου και του δημαρχείου.

Σε “χείμαρρο” έχει μετατραπεί από την ισχυρή βροχόπτωση ο δρόμος της 26ης Οκτωβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με τα αυτοκίνητα να… κολυμπούν σε μια προσπάθεια να τον διασχίσουν.

Κλήσεις για πλημμυρισμένα ισόγεια και πτώσεις δέντρων

Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, δέχονται τις πρώτες κλήσεις για πλημμυρισμένα ισόγεια αλλά και πτώσεις δέντρων. Σύμφωνα με το thestival.gr, στην οδό Κούσκουρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν από λίγο έπεσε δέντρο στο οδόστρωμα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής να προσπαθούν αυτή την ώρα να το απομακρύνουν.

Πτώσεις δέντρων έχουν αναφερθεί και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης. Στους δρόμους για να συνδράμουν στις αρχές έχουν βγει και εργαζόμενοι στους δήμους.

Θεσσαλονίκηβροχή