Καιρός|19.06.2024 16:29

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Αυξημένα τα μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Δυσκολεύουν την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί ότι θα επιμείνουν τις επόμενες ώρες.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ειδικότερα όπως είπε, «σήμερα είναι μια αρκετά δύσκολη ημέρα όσο αφορά την ένταση των ανέμων. Φαίνεται ότι στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι βορειοανατολικοί άνεμοι με την έντασή τους να φτάνει κοντά στα 6 με 7 μποφόρ. Το χαρακτηριστικό των μελτεμιών να εμφανίζουν τη μέγιστη έντασή τους κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα, εκεί που παρατηρούνται πιο ψηλές θερμοκρασιακές τιμές και στη συνέχεια ν παρουσιάζουν μια υποχώρηση μέχρι την επόμενη ημέρα» είπε ο Κλέρχος Μαρουσάκης.

 

Τι αναμένουμε τις επόμενες ημέρες

Η ξηρασία της ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι ένα εκρηκτικός συνδυασμός στο να μπορέσουν να μην εκτίθεται σε έλεγχο οι πυρκαγιές. 

Ο κ. Μαρουσάκης προειδοποίησε για επικίνδυνες συνθήκες και πολλά μποφόρ τουλάχιστον κοντά στα 7 κυρίως σε Εύβοια, Αττικοβοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Οι συνθήκες αυτές θα διαρκέσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΚορωπίΚλέαρχος Μαρουσάκηςφωτιά τώραΒάρηφωτιάειδήσεις τώρα