Καιρός|20.08.2024 08:35

Πρόγνωση Μαρουσάκη για κακοκαιρία: Η κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα στο επίκεντρο

Newsroom

Την προσοχή των κατοίκων της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας εφιστά ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης κι ενώ η ΕΜΥ νωρίτερα επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σε ανάρτησή του, ο Κλεαρχος Μαρουσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με την κακοκαιρία: Η κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα στο επίκεντρο της απογευματινής αστάθειας σήμερα, ενώ τις πρώτες βραδινές σήμερα ώρες αλλά και πρώτες πρωινές αύριο ώρες τα φαινόμενα αυτά (βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις), θα μετατοπιστούν προς το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

 

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα δε με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο
  • Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στους Παξούς το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Το βράδυ της Δευτέρας εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα σε τμήματα της χώρας τη Δευτέρα Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 19:00 περίπου καταγράφηκε στους Παξούς και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Όπως προκύπτει, καταγράφηκαν 31.828 εκκενώσεις, 3.906 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα.

ειδήσεις τώρακακοκαιρίαχαλάζικαταιγίδεςέκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού