Καιρός|27.08.2024 09:10

Μαρουσάκης: «Από την Πέμπτη ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο» - Έντονα τα φαινόμενα

Newsroom

Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η επιδείνωση οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, που θα επηρεάσει τη χώρα και θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει προχωρημένο Φθινόπωρο.

Μάλιστα, όπως προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν είναι απίθανο να εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα. Σήμερα, αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο, το σκηνικό θα ανατραπεί από την Πέμπτη όπου θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια προβλέπεται για σήμερα στην Αττική και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 34 βαθμούς. Ωστόσο έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά τις βραδινές ώρες. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο ήπιος. Θα υπάρξουν μπόρες προς το απόγευμα και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς.

Αλλάζει ο καιρός

Ωστόσο στη δίνη της κακοκαιρίας θα βρεθεί η Αττική το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως το τριήμερο αυτό, θα θυμίζει «προχωρημένο Φθινόπωρο» ενώ πέραν την Αττικής αναφέρθηκε και στα έντονα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στη Χαλκιδική λόγω των πολλών παραθεριστών του καλοκαιριού.

Έντονες βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και κεραυνική δραστηριότητα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, όπου θα φαινόμενα δείχνουν να υποχωρούν.

βροχέςθερμοκρασίακαταιγίδεςφθινόπωροειδήσειςειδήσεις τώρα