Καιρός|28.08.2024 08:49

Μαρουσάκης: Έντονες βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς από Πέμπτη - Πού θα πέσει το περισσότερο νερό

Newsroom

Με βροχές και καταιγίδες θα ρίξει αυλαία ο Αύγουστος, καθώς ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από αύριο Πέμπτη που ξεκινάει στη χώρα μας κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη μια αστάθεια, που θα φέρει έντονες βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς, θα επηρεάσει τη χώρα έως την Κυριακή. 

Η πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Παρασκευή οπότε και τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα, ενώ μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει από τις βροχές στην Πελοπόννησο.Το Σάββατο, επίσης, θα έχουμε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από την Πέμπτη και έως το Σάββατο αναμένεται ένα τριήμερο με έντονα άστατο καιρό που θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης. Βροχές θα δει η Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρέξει και το Σάββατο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Πάντως, και σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος, με μπόρες να εκδηλώνονται το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 29-08-2024

  • Τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-08-2024

  • Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
  • Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-08-2024

  • Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
  • Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-09-2024

  • Στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.
βροχέςθερμοκρασίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαταιγίδεςπρόγνωση καιρούκακοκαιρίαειδήσεις τώρα