Καιρός|04.09.2024 13:33

Προ των πυλών οργανωμένη κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Για οργανωμένη κακοκαιρία η οποία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος του OPEN έκανε λόγο για μία οργανωμένη κακοκαιρία που έρχεται και θα χτυπήσει την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει μάλιστα, στην εποχή που βρισκόμαστε, αυτή η αστάθεια είναι απολύτως λογική, ενώ μπορεί να συνοδευτεί από βροχές, κεραυνούς, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Όσον αφορά την εβδομάδα που διανύουμε, σήμερα Τετάρτη, ενώ η ημέρα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες το απόγευμα θα δούμε συννεφιές αστάθειας.

Ο καιρός σήμερα

Η Τετάρτη (4/9) ξεκίνησε με καλές καιρικές συνθήκες αλλά το απόγευμα θα δούμε συννεφιές αστάθειας κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού, από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και τοπικές μπόρες.

Στην Αττική ο καιρός σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις που είναι πιθανό να δώσουν τοπικούς όμβρους, κυρίως στα δυτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

βροχέςθερμοκρασίακακοκαιρίαειδήσειςειδήσεις τώρα