Καιρός|06.09.2024 09:10

Έρχεται το διπλό κύμα κακοκαιρίας: Πότε αναμένονται έντονα φαινόμενα

Newsroom

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς από το πρωί της Παρασκευής (6/9) θα έρθουμε αντιμέτωποι με βροχές και έντονες καταιγίδες σε όλη τη χώρα αλλά οι θερμοκρασίες θα συνεχίζουν να θυμίζουν καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται σήμερα μία διαταραχή από τα βόρεια - βορειοδυτικά Βαλκάνια η οποία θα απασχολήσει τη χώρα μας από σήμερα.

Τις αμέσως επόμενες ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και το μεσημέρι θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες ακόμα και με χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Η βορειοδυτική Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της νέας αυτής καιρικής μεταβολής, με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες. Καταιγίδες, μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Ωστόσο, παρά την αστάθεια που παρατηρείται, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και αργά το μεσημέρι θα έχουμε θερμοκρασίες κοντά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική δεν αναμένεται να βρέξει σήμερα και θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινάει με καλό καιρό αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Νέα κακοκαιρία τη Δευτέρα

Το Σάββατο (9/6), θα είναι μια ημέρα με γενικευμένη αστάθεια, ιδιαίτερα προς την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να δούμε αρκετά ύψη βροχής αλλά και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ακόμα και χαλαζοπτώσεις. Ωστόσο είναι μία διαταραχή η οποία περνάει γρήγορα καθώς τη Δευτέρα, έρχεται μία πιο οργανωμένη, πιο εκτεταμένη διαταραχή από την κεντρική Μεσόγειο, αρχικά στη δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα απασχολήσει κεντρική και βόρειο Ιόνιο, δυτική Μακεδονία και Στερεά, την Κέρκυρα και σιγά-σιγά θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά και θα σαρώσει τη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα δίνοντας άκρως φθινοπωρινές συνθήκες.

βροχέςθερμοκρασίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαταιγίδεςκακοκαιρίαειδήσειςειδήσεις τώρα