Καιρός|08.09.2024 12:38

Πλημμύρες, κεραυνοί, χαλάζι και ξεριζωμένα δέντρα: Προβλήματα σε Κοζάνη, Λαμία και Κατερίνη από τη χτεσινή καταιγίδα

Newsroom

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε χθες το βράδυ πολλές περιοχές. Η κακοκαιρία συνοδεύτηκε από χαλαζοπτώσεις, έντονους κεραυνούς, μεγάλο όγκο νερού αλλά και σφοδρούς ανέμους ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη εκδηλώθηκε καταιγίδα με έντονη χαλαζόπτωση, στην Κατερίνη ξεριζώθηκε δέντρο την ώρα που εκδηλωνόταν ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι και σφοδρούς ανέμους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ο οδηγός ενός ταξί, ενώ πολλά προβλήματα σημειώθηκαν σε Λαμία και Θεσσαλία.

 

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο Βελβεντό Κοζάνης

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο Βελβεντό Κοζάνης, το απόγευμα του Σαββάτου. Για μια ακόμη φορά η περιοχή χτυπήθηκε ανελέητα, όπως περιγράφουν κάτοικοι και αγρότες της περιοχής, που κάνουν λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Το χαλάζι, όπως αναφέρει το ertnews.gr, που έπεφτε για 15 περίπου λεπτά με σφοδρότητα, σε συνδυασμό με την βροχή και τον αέρα, δημιούργησε συνθήκες «κόλασης» αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, στο ειδησεογραφικό μέσο. Παράλληλά, μεγάλη είναι η αγωνία των ροδακινοπαραγωγών που κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.

 

Κατερίνη: Δέντρο έπεσε πάνω σε ταξί

Δέντρο έπεσε πάνω σε ταξί στην περιοχή Καταφιώτικα στην Κατερίνη μπροστά στο Καφενείο, από την δυνατή καταιγίδα που συνοδευόνταν με καταρακτώδης βροχή, με αέρα και χαλάζι, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτε ο ταξιτζής, λίγες μόνο υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο ταξί.

Άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης βρίσκονται από τα πρώτα λεπτά στο σημείο και με αλυσοπρίονα τεμάχισαν το δέντρο για να ανοίξει η κυκλοφορία.

Ξεριζώθηκαν μέχρι και δέντρα στη Λαμία

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα και στη Λαμία.

Η εικόνα του ξεριζωμένου δέντρου στο ύψος της ΔΕΥΑΛ αποτυπώνει τη δύναμη της καταιγίδας, που ήταν ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το lamianow, δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, αλλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον αστικό ιστό ήταν αρκετά.Από τις πρώτες στιγμές, συνεργεία του Δήμου Λαμιέων, βρίσκονται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ έγινε συντονιστικό για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να επέμβουν τα συνεργεία άμεσα. Οι εργαζόμενοι εργάζονταν αδιάκοπα για να καθαρίσουν το οδόστρωμα από τα σπασμένα κλαδιά και να απομακρύνουν τα μικρά και μεγαλύτερα δέντρα που έσπασαν υπό την πίεση των ανέμων και της βροχής.

Με την ίδια ένταση εργάζεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία συμβάλει στις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών και στην ασφάλεια των πολιτών.

βροχέςΚατερίνηΛαμίαΚοζάνηκακοκαιρίαειδήσεις τώρα