Καιρός|02.10.2024 09:13

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Βροχές αλλά και... 34άρια, «σπάει» στα δύο η χώρα - Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Newsroom

Ηλιόλουστο καιρό και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα έχουμε σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό, με τη θερμοκρασία να αγγίζει το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης τους 27-28 βαθμούς. Παρόμοιο σκηνικό θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει 25 βαθμούς Κελσίου.


Αιφνίδια μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή, οπότε ένα κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα πλήξει τη χώρα. Όπως προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να πέσουν μεγάλοι όγκοι νερού. Η κακοκαιρία θα κινηθεί στα Ανατολικά, ώστε τελικά την Κυριακή με Δευτέρα να καταλήξει στην Ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, αν και τα καιρικά φαινόμενα, θα θυμίζουν προχωρημένο φθινόπωρο στη Θεσσαλία, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη, Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μπορεί να πέσουν 100-150 τόνοι ανά στρέμμα. Προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα συνίσταται στη δυτική Ελλάδα από το ύψος της Πελοποννήσου, στη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2024

  • Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024

  • Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, από τις απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2024

  • Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
  • Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2024

  • Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νότια και το Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.
θερμοκρασίαΚλέαρχος Μαρουσάκηςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα