Καιρός|08.10.2024 10:29

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά: 30αρια μέχρι την Κυριακή και μετά... κρύο - Νέα πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Καλοκαιράκι εντός του φθινοπώρου θα δούμε αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς ο υδράργυρος θα δείξει σε πολλές περιοχές 30αρια. Έτσι μέχρι και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι καλός με ζέστη και έως και 5 βαθμούς πάνω αλλά από την Κυριακή το σκηνικό αλλάζει με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη

«Απ' τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα όπως λέει και ο λαός μας...» αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Έτσι κι ο καιρός που θα θυμίσει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες για να μας επαναφέρει στο φθινόπωρο στη συνέχεια. Μια εικόνα χίλιες λέξεις...»

 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αναλυτικά, σήμερα, Τρίτη, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, με λίγες συννεφιές, στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα. Επίσης, η υγρασία είναι αυξημένη ενώ θα κάνει έντονα την εμφάνισή της και η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους και ο υδράργυρος αν και ξεκινά από χαμηλές τιμές, αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 27-30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται βροχές στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, προς το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα, με την υπόλοιπη χώρα να είναι ηλιόλουστη.

Δείτε τον χάρτη των θερμοκρασιών:

Κλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρόςθερμοκρασίαειδήσεις τώρα