Οικονομία|22.07.2024 10:41

Ηλεκτρικό ρεύμα: Εως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση του Αυγούστου - Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Newsroom

Μόνο όσοι έχουν κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες θα πάρουν την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Αύγουστο. Δικαιούχοι είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, ενώ το μέτρο στήριξης δεν αφορά στις επιχειρήσεις.  

Το ακριβές ποσό επιδότησης δεν έχει ανακοινωθεί, εκτιμάται πάντως ότι θα διαμορφωθεί έτσι ώστε η τελική τιμή της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ να μην ξεπερνά τα 15 με 16 λεπτά, από 13,5 λεπτά που ήταν χωρίς επιδότηση τον Ιούλιο.

Πόσο θα χρεώνεται η επιπλέον κιλοβατώρα 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην κατανάλωση, καθώς θα επιδοτούνται μόνο οι 500 πρώτες κιλοβατώρες. Σημειώνεται πως κάθε επιπλέον κιλοβατώρα θα χρεώνεται 80% ακριβότερα από τον Ιούλιο. Έτσι, ενώ αυτόν τον μήνα η υπερβάλλουσα κατανάλωση χρεώνεται 14,3 λεπτά, τον Αύγουστο θα κοστίζει 21,4 λεπτά, σύμφωνα με τον αλγόριθμο του πράσινου τιμολογίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις

Σημειώνεται πως για τις επιχειρήσεις δεν προβλέπονται επιδοτήσεις, ωστόσο απαλλάσσονται από την επιστροφή του ΕΤΜΕΑΡ των προηγούμενων ετών, που συνολικά εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

ειδήσεις τώρακατανάλωσηεπιδότησηηλεκτρικό ρεύμαρεύμα