Οικονομία|16.09.2024 17:36

Νέες επιβαρύνσεις για χιλιάδες πολίτες φέρνει η υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές - Από πότε ισχύει

Newsroom

Ανατροπές έρχονται το επόμενο έτος στην ασφαλιστική αγορά και ειδικά στον κλάδο των γενικών ασφαλειών. Η υποχρεωτική ασφάλιση των αυτοκινήτων καθίσταται απαραίτητη έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς με βάση τη νέα νομοθεσία εισάγονται τόσο κίνητρα όσο και αντικίνητρα για την ασφάλιση.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τον πολίτη συμμέτοχο στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία άμυνες απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες. Ωστόσο, αυξάνεται το κόστος για τα νοικοκυριά, σε μια περίοδο που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι ήδη επιβαρυμένοι.

Η νέα ασφάλιση θα καλύπτει ζημιές που μπορεί να προκληθούν από φυσικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμούς, φωτιές. Η υποχρεωτική ασφάλιση θα συμβάλει στην άμεση αποζημίωση των ζημιών που μπορεί να προκληθούν από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Οι τιμές φυσικά αναμένεται να εξαρτώνται από την αξία του οχήματος, την περιοχή στην οποία βρίσκεται και το επίπεδο κινδύνου της περιοχής.

φωτιάπλημμύρεςαυτοκίνητοασφαλισμένοιασφαλιστική εταιρείαασφάλισηειδήσειςειδήσεις τώρα