Πολιτική|25.08.2020 14:25

Φατίχ Ντονμέζ: Η Ελλάδα συνωμοτεί με άλλες χώρες - Στερείται αξιοπιστίας

Newsroom

Σε δηλώσεις και προειδοποιήσεις κατά της Ελλάδας προέβη σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Α Χαμπέρ.

«Τα γεωτρύπανά μας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους όπως έχει σχεδιαστεί. Η υπόθεσή μας είναι ισχυρή με βάση το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα συνωμοτεί με συγκεκριμένες χώρες για να φανεί σωστή, γιατί στερείται αξιοπιστίας».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ισχυρίστηκε με αφορμή την ελληνική άσκηση πως η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί, ενώ προειδοποίησε πως «ό,τι κι αν συμβεί από σήμερα και έπειτα, το πολεμικό μας ναυτικό θα είναι εκεί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ελπίζω η Ελλάδα δεν θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας με το Ορούτς Ρέις, το Μπαρμπαρός και το Γιαβούζ. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε δίκιο. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι θέσεις μας είναι εξαιρετικά ισχυρές», υποστήριξε.

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία έχει ανακαλύψει φυσικό αέριο και στην ανατ. Μεσόγειο, αλλά δεν το κοινοποιεί, επειδή δεν είναι τόσο σίγουρα τα αποτελέσματα όσο στη Μαύρη Θάλασσα.

ΤουρκίαΦατίχ Ντονμέζ