Πολιτική | 05.01.2019 11:16

Η «λευκή» Πρωτοχρονιά του Αλέξη Τσίπρα στα Τζουµέρκα

Αντώνης Γκιόκας

Το πρωινό της Πέμπτης βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα µε την οικογένεια και την παρέα του στα χιονισµένα Τζουµέρκα. Ούτε το πυκνό χιόνι ούτε η παγωνιά τούς αποθάρρυναν. Το αντίθετο συνέβη, αφού οι κατάσκοποί µου τους εντόπισαν να πραγµατοποιούν πεζοπορία στους παγωµένους καταρράκτες µε τους σταλακτίτες στα Τζουµέρκα και στον Αχελώο. Πιο χαρούµενα από όλους ήταν τα παιδιά της παρέας, που έπαιξαν χιονοπόλεµο, ενώ έστησαν τον δικό τους χιονάνθρωπο. 

Επίσης, ο Αλέξης πραγµατοποίησε αυτοψία στο πατρικό της οικογένειας στο Αθαµάνιο Αρτας, που έχει υποστεί ορισµένες µικροζηµιές στα υδραυλικά.

Αν προσπάθησε να τις διορθώσει ή απλά τις κατέγραψε, δεν κατάφερα να το µάθω. 

Στη συνέχεια πέρασε ορισµένες στιγµές χαλάρωσης στο καφενείο του χωριού, παρέα µε συγγενείς και συγχωριανούς, κυρίως µε τον ξάδελφό του, Σπύρο Φώτη, γνωστό στον ίδιο ως «Πίπη», που είναι άλλωστε και ο ιδιοκτήτης του καφενείου. Ολα τα παραπάνω φυσικά µε τη συνοδεία καφέ και ντόπιου τσίπουρου. Αλλωστε, χωρίς αυτά τι νόηµα θα είχε η µικρή «απόδραση» του πρωθυπουργού στην ιδιαίτερη πατρίδα του; Την Πέµπτη, στην παρέα προστέθηκε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Αρτας, Ολγα Γεροβασίλη. 

Εµαθα ότι ανέλαβε να µυήσει τον πρωθυπουργό στις «µυστικές» γεύσεις της περιοχής, σε µια καλά κρυµµένη ταβέρνα των Τζουµέρκων, για την οποία οι κατάσκοποί µου ήταν φειδωλοί στις περιγραφές, αρνούµενοι να µου αποκαλύψουν περισσότερα για το µέρος ή τους µεζέδες, για να µη µαθευτεί στους πολλούς... 

Αλέξης ΤσίπραςΤζουμέρκα