Πολιτική | 18.11.2021 13:17

Κορονοϊός - Οικονόμου: Τι θα πει στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια πρώτη γεύση για το τι θα πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα το απόγευμα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Θα περιγράψει την περαιτέρω πορεία το επόμενο διάστημα», σημείωσε και επανέλαβε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στη μάχη που δίνεται στο ΕΣΥ «για να σώσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, να κρατήσουμε ανοικτή τη χώρα και την οικονομία αλλά και να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», έναντι του κορονοϊού.

Σε ότι αφορά την προαναγγελία Τσίπρα για απάντηση στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι δεν σταματά να μας εκπλήσσει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας προφανώς έχει έτοιμη την απάντηση πριν καν ακούσει, καλλιεργεί πανικό και καταστροφολογία ενώ αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πανδημίας ξεπερνά τα πολιτικά του μέτρα».

Αναφορικά με την παρουσία του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υπενθύμισε πως είναι αυτονόητο ότι τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις και τις διακηρύξεις συμβουλίου όσον αφορά σχέσεις μελών κρατών με Τουρκία. «Θέλουμε να σημειώσουμε ότι όφειλε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψιν του τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ισπανίας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εξέλιξη αυτή», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τον Ισπανό πρωθυπουργό.

Τέλος, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Πολυτεχνείο, αφού μίλησε για φασιστικές συμπεριφορές στελεχών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται κανείς να καπηλεύεται τους αγώνες εκείνων που πάλεψαν για τη δημοκρατία.

ΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΙωάννης Οικονόμουδιάγγελμα