Πολιτική | 01.09.2022 12:45

Οικονόμου: Κανένα άδειασμα Καραμανλή προς τον πρωθυπουργό, καμία αιχμή για την κυβέρνηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ότι υπήρξε άδειασμα του Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στα Ανώγεια.

«Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρξε στη χθεσινή τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή», είπε και προσέθεσε ότι «αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παρέμβασή του, θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε από την αρχή η κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση στην υπόθεση αυτή». «Καμία σκιά και άπλετο φως, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από την άλλη», συμπλήρωσε «ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή. Είναι αυτονόητο ότι μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε δρομολογήσει, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να δούμε τι έγινε, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση όλου αυτού του ζητήματος. Μέσα από θεσμική διαδικασία και τη Δικαιοσύνη, θα καταλήξουμε στο πώς θα φτάσουμε στο τι έγινε, τηρώντας πάντα τους νόμους».

Την ίδια ώρα, κοιτώντας προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι γίνεται «μια απελπισμένη προσπάθεια κάποιων να παραμορφώσουν τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι κύκλοι κύκλοι που του επεφύλασσαν τη γνωστή κριτική. Ο ίδιος έχει διαχρονικά σταθερές απόψεις για την πατρίδα και για την παράταξη και το ρόλο της προς την πατρίδα… Ο Κώστας Καραμανλής είπε αυτό που κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και είναι το αυτονόητο για τον κάθε πολίτη».

Σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει τι σκοπό είχε η προσπάθεια παρακολούθησής του. «Τον έχουμε καλέσει να ενημερωθεί από αυτούς που θεσμικά μπορούν να το κάνουν. Όσο αυτό δεν γίνεται, τροφοδοτείται επικοινωνιακός πόλεμος και ένα αναπάντητο ‘’γιατί’’ που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Μέσα από τη θεσμική διερεύνηση, θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να μην μείνει καμία σκιά. Αν επιθυμεί, όχι δημόσια αλλά θεσμικά, να ενημερωθεί, δεν έχει παρά να σπεύσει να το κάνει, ξέρει που», προσέθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάννης ΟικονόμουΚώστας Καραμανλήςκυβέρνησηειδήσεις τώραπαρακολουθήσεις