Πολιτική | 20.09.2023 16:27

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένα τα στελέχη του κόμματος στην τελική ευθεία για την ανάδειξη προέδρου - Οι επόμενες κινήσεις Αχτσιόγλου και Κασσελάκη - Η θέση Τσίπρα

Newsroom

Συνεχίζουν να ανταλλάσσονται βέλη εντός του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εσωκομματικής αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή καθώς, το κόμμα έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της προεδρίας του.

Το εσωκομματικό πεδίο είναι πολωμένο ενώ, μπορεί κανείς να διακρίνει ότι, η ένταση αυξάνεται καθημερινά. Πλέον, τα βέλη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών τους, φεύγουν εκατέρωθεν και δημοσίως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε εξώδικο στην ιστοσελίδα η οποία την εμφάνιζε να έχει αποστείλει SMS και να απαιτεί την παραίτηση Τσίπρα. Η ίδια είχε χαρακτηρίσει  «πόλεμο λάσπης» και «συκοφαντία» το δημοσίευμα και σήμερα (20/09) προσέφυγε δικαστικά, όπως είχε προαναγγείλει στο βίντεο που δημοσίευσε χθες. Την υποψήφια πρόεδρο βλέπουμε, τις τελευταίες ώρες, να πιέζει, όλο και περισσότερο, προς την παρουσίαση πολιτικών θέσεων, εκτιμώντας ότι εκεί είναι το αδύναμο σημείο του έτερου διεκδικητή.

Δεν προχωρά σε ντιμπέιτ ο Κασσελάκης

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προχωρά σε ντιμπέιτ, ωστόσο διοργανώνει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Χθες επισκέφθηκε της πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία, σήμερα θα πάει στη Χαλκίδα, νωρίτερα θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ ενώ, αύριο, θα μιλήσει στο Αιγάλεω.

Οι δύο διεκδικητές, «πυκνώνουν» με τον τρόπο τους, την προεκλογική τους δραστηριότητα. Την ίδια ώρα, τα στελέχη τοποθετούνται ή επανατοποθετούνται. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα, ο Χάρης Μαμουλάκης, που είχε στηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τοποθετήθηκε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ του ανοίγματος προς το κέντρο και της πορείας προς τη συνάντηση σοσιαλδημοκρατίας και Αριστεράς.

Βέβαια, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων των παλιών στελεχών που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή και που είναι κρίσιμη η ψήφος τους καθώς πρόκειται για μία δεξαμενή μελών που δεν έχει τοποθετηθεί. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 7.000 παλαιά μέλη επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους, πιθανότατα γιατί θέλουν να λάβουν μέρος στη δεύτερη εκλογική διαδικασία. Σήμερα το απόγευμα, και συγκεκριμένα στις 6, κλείνει ο χρόνος για την επικαιροποίηση.

Θα πάρει θέση ο Τσίπρας;

Εμμέσως θέση πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω άρθρου του πιο στενού και έμπιστου συνεργάτη του, στην εφημερίδα Αυγή. Οι συνομιλητές του εξηγούν ότι διατηρεί απόλυτη ουδετερότητα έναντι των υποψηφίων, την ίδια ώρα, όμως, ζητά από όλους να εργαστούν για την ενότητα, να ακούσουν τη βούληση της βάσης του κόμματος και των χιλιάδων μελών που ψήφισαν ενώ, διαψεύδει ουσιαστικά και όλη αυτή την ιστορία με το SMS η οποία εστράφη εναντίον της κ. Αχτσιόγλου.

ειδήσεις τώραΈφη ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑεκλογέςΣτέφανος ΚασσελάκηςΑλέξης Τσίπρας