Πολιτική|23.07.2024 22:12

Αλέξης Γεωργούλης: Δίωξη για βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Newsroom

Ο ηθοποιός και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό. Η Εισαγγελία Βρυξελλών είχε ορίσει το ποινικό δικαστήριο για τις 27 Ιουνίου, αλλά η πλευρά του Γεωργούλη ζήτησε αναβολή, με αποτέλεσμα η δίκη να μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η δίκη θα πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου διμήνου του 2024, καθώς η αναβολή με αίτημα του κατηγορουμένου επιτρέπεται μόνο μία φορά.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι η ποινική δίωξη κατά του Γεωργούλη και για τα δύο αδικήματα και ο καθορισμός της δίκης είχε γίνει πριν από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου. Παρόλα αυτά, ο κ. Γεωργούλης δήλωνε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι δεν είχε κληθεί από τη βελγική δικαιοσύνη. Μάλιστα, τόνιζε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ποινική δίωξη, ήταν «ελεύθερος ηθικά και νομικά» να συμμετάσχει στις εκλογές, κάτι που έκανε με το κίνημα των Πρασίνων.

Επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είχε καταγγελθεί από υπάλληλο των ευρωπαϊκών θεσμών και υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, κατήλθε εκ νέου υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου με το Πράσινο Κίνημα.

Μετά την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του, οι βελγικές αρχές ζήτησαν, τον Απρίλιο του 2023, την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όπερ και εγένετο, ενώ ταυτοχρόνως διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

βιασμόςηθοποιόςΑλέξης ΓεωργούληςΔιώξηειδήσεις τώρα