Πολιτική|14.08.2024 16:20

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας και του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τις φωτιές

Newsroom

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σήμερα σε επίσημη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, στον οποίο ζήτησε την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για την Διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης για τις Πυρκαγιές, δηλώνοντας επίσης ότι στηρίζει το ήδη κατατεθέν σήμερα αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη για το ίδιο θέμα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, αυτές τις «ημέρες βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές, επισκέπτεται κατοίκους, δομές, συμπαρίσταται σε πυροσβέστες και εθελοντές και προβαίνει σε συνεχείς παρεμβάσεις» τονίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Επίσης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επικοινώνησε και με το Γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε η Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που έχει ήδη ζητηθεί από την ίδια την Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και από τον Πρόεδρο της Ν.Αριστεράς κ. Χαρίτση, «με θέμα το Σκάνδαλο των Υποκλοπών, να συμπεριλάβει ως κατεπείγον θέμα ημερήσιας διάταξης και το Έγκλημα που συντελέσθηκε στην Αττική, με την πυρκαγιά που κατέκαψε όχι μόνο το δάσος αλλά και τον αστικό ιστό, με ανθρώπινο θύμα μια εργαζόμενη γυναίκα, με θύματα αμέτρητα ζώα και πουλιά, με τραυματίες, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή κι αφήνοντας τόσους ανθρώπους πληγέντες κι ανέστιους, έγκλημα που αποτελεί κομμάτι του διαρκούς εγκλήματος των πυρκαγιών σε βάρος της χώρας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας «επιμένουν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και της Δικαιοσύνης και στη Διαφάνεια, για να προστατευθεί η χώρα κι οι πολίτες από τα κυβερνητικά-κρατικά εγκλήματα σε βάρος τους. Προς την κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξουν και κάθε απαιτούμενη συζήτηση και σύμπραξη με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που ενεργοποιούνται για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών και με τα οποία έχει ήδη υπάρξει συνεργασία σε μείζονα ζητήματα: στην υπόθεση του Εγκλήματος των Τεμπών, της Πρότασης Μομφής για την κυβερνητική αλλοίωση στοιχείων και στο Σκάνδαλο των Υποκλοπών».

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με άλλους πολιτικούς Αρχηγούς της Αντιπολίτευσης και θα συνεχίσει να επιδιώκει την συντονισμένη δράση για την υπεράσπιση της κοινωνίας. Απέναντι σε μια εξαφανισμένη Κυβέρνηση κι έναν κρυπτόμενο πρωθυπουργό, η Αντιπολίτευση οφείλει να είναι παρούσα, ενεργή κι αποτελεσματική!», τονίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε χθες το Πάτημα Χαλανδρίου και το σημείο όπου έχασε τη ζωή της μια εργαζόμενη γυναίκα από την πυρκαγιά, και «βρέθηκε κοντά σε πληγέντες και μίλησε με προσκόπους, εθελοντές, πυρόπληκτους κατοίκους και πυροσβέστες στην Πεντέλη, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, πραγματοποίησε αυτοψία στα καμένα δάση τις Αττικής, επισκέφθηκε εθελοντικές δομές φιλοξενίας και στήριξης ζώων και υποστήριξης πυροπλήκτων και πυροσβεστών, στο Γαλάτσι και στη Νέα Μάκρη, πυροσβεστικούς σταθμούς και οχήματα, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το ΟΑΚΑ και άλλα σημεία, προβαίνοντας παράλληλα σε δηλώσεις κι ενημέρωση προς την κοινωνία και τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ κι εφαρμόζοντας στην πράξη αυτό που η Πλεύση Ελευθερίας ονομάζει Αντιπολίτευση Υπεράσπισης, με δράση, παρουσία, παρεμβάσεις, εγρήγορση κι αλληλεγγύη».

Ζωή Κωνσταντοπούλουειδήσεις τώραφωτιάΠλεύση Ελευθερίαςφωτιά τώρα