Πολιτική|24.08.2024 06:45

ΠΑΣΟΚ: Πώς «βλέπουν» την επόμενη ημέρα οι υποψήφιοι πρόεδροι

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το όραμά τους για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ ξεδιπλώνουν, πλέον, οι υποψήφιοι αρχηγοί, στοχεύοντας ο καθένας σε διαφορετικά ακροατήρια.

Επιστολή Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου, χθες, έστειλε επιστολή σε βουλευτές, ευρωβουλευτές και σε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ προχωρώντας ουσιαστικά σε μια επίθεση φιλίας, καθώς αντιλαμβάνεται ότι εσωκομματικά είναι αρκετά αδύναμη, σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους. 

Η «απουσία» της τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά την έχει… αποδυναμώσει και αναζητά διακαώς στήριξη από στελέχη που έχουν κοινό στο οποίο απευθύνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Διαμαντοπούλου αναγνωρίζει ότι «σηη μάχη για την εκλογή νέου/νέας Προέδρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο δικός σας ρόλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η σχετικά πρόσφατη αγωνιστική σας παρουσία και επαφή με τους πολίτες βοηθά στο να διασφαλισθεί ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, ενότητας και σεβασμού στις διαχρονικές αξίες του ΠΑΣΟΚ».

Το όραμα Κατρίνη και η στάση Γιαννακοπούλου

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Κατρίνης οραματίζεται ένα ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει τη βάση για «μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη» και λέει «όχι» σε συμφωνίες αρχηγών.  Ο ίδιος τονίζει ότι «χρειάζεται προγραμματική συζήτηση για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, ένα πλαίσιο συζήτησης που θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να μιλήσει και από το οποίο θα προκύψει μια νέα, μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη». Από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου κοιτάζει περισσότερο προς το εσωτερικό της παράταξης, και κυρίως στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν επί Νίκου Ανδρουλάκη. Στόχος της, όπως υπογράμμισε από τις Σέρρες, είναι η διαμόρφωση ξεκάθαρων επιλογών και θέσεων, δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και των θεσμικών του οργάνων, εξωστρέφειας και επαφής του με την κοινωνία ώστε να γίνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων , συσπειρώνοντας τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Οι κινήσεις των Ανδρουλάκη-Δούκα

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει τις περιοδείες του στην Περιφέρεια, βάζοντας τους στόχους της επόμενης ημέρας: «Αν αυτό που πετύχαμε στην περιφέρεια (σ.σ. σε επίπεδο αύξησης των ποσοστών), το πετύχουμε στην Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε τροχιά διακυβέρνηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο Χάρης Δούκας που προχθές βρέθηκε στη Ρόδο, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου  Γιώργο Νικητιάδη και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στα νότια Δωδεκάνησα Νίκο Μουτσάκη επισήμανε ότι «ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ ν’ αποτελέσει ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα κυβερνήσει τη χώρα, όχι για την εξουσία αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας, για να υπάρξει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη».

πρόεδροςΠΑΣΟΚειδήσειςΆννα ΔιαμαντοπούλουΝάντια ΓιαννακοπούλουΜιχάλης Κατρίνηςειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας