Πολιτική|03.09.2024 18:44

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει όνομα στο κόμμα ο Κασσελάκης - Οι αλλαγές

Newsroom

Αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως γίνεται γνωστό ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Καταστατικού.

Ειδικότερα, από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εισηγήσεις για την αλλαγή του καταστατικού, οι οποίες θα προβλέπουν:

  • Αλλαγή του ονόματος του κόμματος.
  • Ασυμβίβαστο. Οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα, θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
  • Τα μέλη θα αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια.
  • Βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο.

Έρχονται και συγκρούσεις

Το παραπάνω έρχεται την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει αποφασισμένος να μην σηκώσει το γάντι και να συγκρουστεί με τους αμφισβητίες του.

Στελέχη δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πεπεισμένα πως θα κερδίσει μια ψηφοφορία για μομφή εναντίον του, γι' αυτό και προκαλούν εμμέσως τους εσωκομματικούς αντιπάλους του να καταθέσουν πρόταση μομφής, ώστε να πάψει οριστικά κάθε αμφισβήτηση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε τη Δευτέρα πως «είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων», ενώ πρόσθεσε πως «όλα τα θέματα και όλες οι ενστάσεις θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό είναι σαφές».

Αλλότρια κέντρα κινούν την αμφισβήτηση, λένε οι «προεδρικοί»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται στην προσεχή σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή να υποστηρίξει πως δεν υπάρχει πραγματική πολιτική διαφωνία μεταξύ του ιδίου και των διαφωνούντων, παρά μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις εξωκομματικών κέντρων για τη δημιουργία ενός σχήματος που θα προσομοιάζει με «κουρελού». «Πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάποιο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο διαφωνίας ή κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει να υπάρχει ένα άλλο σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο που εκφράζεται επισήμως από την ηγεσία του κόμματος» είπε επ΄αυτού η Βούλα Κεχαγιά.

Συμπλήρωσε, όμως, σε άλλο σημείο πως «αν δεν υπάρχει ουσιαστικός ουσιώδης πολιτικός λόγος, πολιτική διαφωνία, ένα άλλο σχέδιο, εν πάσει περιπτώσει, τότε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό την αναγκαιότητα να προχωρήσουν και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς όλες οι αναγκαίες αλλαγές στο κόμμα». Με αυτήν την επισήμανση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να περάσει το μήνυμα της ηγεσίας πως οι διαφωνούντες εξεγείρονται λόγω των επικείμενων καταστατικών αλλαγών, που θα τους αφαιρέσουν δύναμη και προνόμια.

Γι' αυτό και πρόσωπα δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη ξεκαθαρίζουν πως «το καταστατικό συνέδριο δεν αναβάλλεται», απορρίπτοντας σενάρια και αιτήματα που έχουν διατυπωθεί στο παρασκήνιο για μετάθεση του συνεδρίου λόγω της εσωστρέφειας που επικρατεί.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης