Πολιτική|08.09.2024 15:17

Κασσελάκης μετά την πρόταση μομφής: «Φόρεσαν κουκούλα στα μέλη της ΚΕ»

Νίκος Σβέρκος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκη, εκείνος ανέβηκε στο βήμα και προχώρησε σε δήλωση - επίθεση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για «κουκούλες» και πολιτικές ξένες στην Αριστερά.

Σημειώνεται πως συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με 163 να ψηφίζουν «ναι» στην πρόταση μομφής και 123 κατά, ενώ 2 ήταν λευκά και ένα άκυρο.

Λογοδοτώ πάντα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα για να πραγματοποιήσει επιθετική ομιλία και στράφηκε κατώ των μελών της ΚΕ και των «πρακτικών τους»: «Είμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα πρόεδρος», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να φοράνε κουκούλα στα αξιότιμα μέλη της ΚΕ».

Ο κ. Κασσελάκηε υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του πως «οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» και αμέσως μετά αποχώρησε από το κτίριο.

ΣΥΡΙΖΑΚεντρική Επιτροπήπρόταση μομφήςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης