Πολιτική|16.09.2024 16:06

Κωνσταντοπούλου: «Η Δικαιοσύνη είναι το μεγάλο ζητούμενο στη χώρα όπου μένει ακόμη ατιμώρητο το έγκλημα των Τεμπών»

Newsroom

«Ως μάχιμη και μαχόμενη δικηγόρος είμαι και θα είμαι στο πλευρό εκείνων που δίνουν μια ακόμη μάχη, τη μάχη για πραγματική Δικαιοσύνη» είπε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων για το νέο Δικαστικό Χάρτη.


Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του:

Η κυρία Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στο πρώην Ειρηνοδικείο Αθηνών για να στηρίξει εκείνους που πλήττονται και αντιδρούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δικαστηρίων, που κάνουν ακόμη δυσχερέστερη την άσκηση των καθηκόντων τους και αποσαθρώνουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επισκέφθηκε τα προανακριτικά τμήματα και μίλησε με τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες, διαπιστώνοντας με τα ίδια της τα μάτια το χάος που επικρατεί την πρώτη μέρα εφαρμογής του Νόμου για τον Δικαστικό Χάρτη, αφού δεν έχουν προετοιμασθεί ούτε οι στοιχειώδεις προδιαγραφές λειτουργίας, δεν υπάρχουν έντυπα, δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα, δεν υπάρχει στοιχειώδης ενημέρωση κανενός.

Οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου 

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους,  τόνισε:

«Η Δικαιοσύνη είναι το μεγάλο ζητούμενο στη χώρα όπου μένει ακόμη ατιμώρητο το έγκλημα των Τεμπών, στη χώρα όπου μένει ακόμη ατιμώρητο το έγκλημα στο Μάτι, στη χώρα όπου μένει ακόμη ατιμώρητο το έγκλημα των υποκλοπών. Η Δικαιοσύνη είναι το μεγάλο ζητούμενο, το θεμελιώδες Δικαίωμα των πολιτών.

Το Νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη, όχι απλώς δεν φέρνει πιο κοντά τη Δικαιοσύνη στους πολίτες, αλλά απομακρύνει τους πολίτες από την άσκηση των δικαιωμάτων τους και κάνει ακόμη δυσχερέστερη την άσκηση των καθηκόντων δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ως μάχιμη και μαχόμενη δικηγόρος είμαι και θα είμαι στο πλευρό εκείνων που δίνουν μια ακόμη μάχη, τη μάχη για πραγματική Δικαιοσύνη». 

ΔικαιοσύνηδικηγόροιΖωή ΚωνσταντοπούλουΠλεύση ΕλευθερίαςΤέμπηειδήσεις τώρα