Πολιτική | 16.09.2024 20:40

Καραμέρος στο OPEN: Υπάρχει μια καταστροφολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε - Η τοξικότητα διώχνει τον κόσμο

Newsroom

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμφύλιο που επικρατεί στην Κουμουνδούρου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο Γιώργος Καραμέρος.

Αρχικά ο βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών και στο αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει:

«Δεν υπάρχει θέρμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη. Υπάρχουν μεμονωμένες δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και από τις δυο πλευρές. Αλλά νομίζω πως πρέπει να επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμες φωνές. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που ήταν πρόεδρος μέχρι χθες, να τεθεί θέμα διαγραφής του. Είναι λόγια που δεν έχουν ειπωθεί στα όργανα. Κακώς γίνεται αυτή η αναπαραγωγή».

Στο ερώτημα αν τεθεί ζήτημα εφόσον συνεχίζει να αμφισβητεί τις αποφάσεις των Οργάνων ο κ. Κασσελάκης, ο Γιώργος Καραμέρος ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και δίνει μάχη για τις ανάγκες της κοινωνίας. Υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βάλουμε μια γραμμή και να πάμε στην εκλογή της ηγεσίας. Πέρυσι ο πρόεδρος εξελέγη λέγοντας πως θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα και μια ανασύνθεση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό».

Τι πρέπει να έχει ο νέος ηγέτης

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η νέα ηγεσία πρέπει να αποπνέει σοβαρότητα, αξιοπιστία, συνέπεια, εμπιστοσύνη, σταθερότητα. Όποιος μπορεί να τα προσφέρει αυτά τότε ο κόσμος θα δει θετικά την υποψηφιότητά του.  Έχουν γίνει πολλά λάθη. Χρειάζεται όμως και λιγότερη έως και καθόλου τοξικότητα. Υπάρχει μια καταστροφολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε.  Κάποιοι δεν βοηθούν με τις τοποθετήσεις αλλά και το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν λάθη στο μήνυμα που εκπέμψαμε στην κοινωνία».

«Παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα»

«Όλη αυτή η τοξική αντιπαράθεση διώχνει τον κόσμο και στρέφει τον κόσμο σε ακραίες πολιτικές επιλογές. Υπάρχει χρόνος για κατευνασμό και αλλαγή. Γιατί την επόμενη ημέρα θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» συνέχισε ο Γιώργος Καραμέρος ενώ στο ερώτημα της Έυας Αντωνοπούλου για το αν στηρίζει τον Παύλο Πολάκη υπογράμμισε: «Είναι μια θετική δυναμική φωνή. Ότι έχει να πει το λέει ευθέως. Είναι μια φωνή που συμβάλλει στη μάχη που πρέπει να δίνει η αντιπολίτευση. Αλλά παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα. Δεν κάνουμε όλοι για όλα. Ο υποψήφιος πρέπει να συσπειρώσει δυνάμεις. Και οι πολίτες θα κρίνουν».  

ΣΥΡΙΖΑΠαύλος Πολάκηςδελτίο ειδήσεωνειδήσειςΓιώργος Καραμέροςειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης