Πολιτική|30.09.2024 20:11

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Το απόλυτο ντέρμπι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Καθίζηση για ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εσωκομματική «μάχη» στο ΠΑΣΟΚ.

Το βαρόμετρο της Οpinion Poll για το Action 24 «βγάζει» «μάχη» στήθος με στήθος για τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα για την πρωτιά. Στην πρόθεση ψήφου, στο σύνολο εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται οριακά με 26,5% έναντι 25,8% του Χάρη Δούκα και 18,1% της Άννας Διαμαντοπούλου

Στο ίδιο ερώτημα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει την ψαλίδα από τον Χάρη Δούκα με 32,2% έναντι 30,7%. Ωστόσο, στην τρίτη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 15,2% και ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 15%.

Αίσθηση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους έξι υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται ως το πρόσωπο που μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 41,3% απαντά «κανένας». Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με ποσοστό 14,3%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 11,4%.

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης διχάζει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως στα ευρήματα της Opinion Poll, ένας στους δυο από το σύνολο των ερωτηθέντων εκτιμά ότι στις εκλογές θα πρέπει να νικήσει κάποιο άλλο στέλεχος και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όταν ωστόσο το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 45,9% δηλώνει πως επιθυμεί νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και το 43,8% κάποιου άλλου στελέχους κάτι το οποίο αποτυπώνει τον απόλυτο διχασμό του κόμματος και τις δυσκολίες που θα έχει μπροστά του, ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία ακόμη δημοσκόπηση, στην πέμπτη θέση κάτω από την Ελληνική Λύση. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14%, το ΚΚΕ με 8,8%, η Ελληνική Λύση με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η Νίκη με 3,4%, η Φωνή Λογικής με 3,8%, το ΜέΡΑ 25 με 2,4% και η Νέα Αριστερά με 2,1%.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςειδήσειςΠαύλος ΓερουλάνοςΆννα ΔιαμαντοπούλουΧάρης Δούκαςδημοσκόπηση