Πολιτική | 11.05.2019 11:41

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστροφή στην ατζέντα της καθηµερινότητας

Σπύρος Μουρελάτος

Στην ατζέντα της καθηµερινότητας µεταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, 15 ηµέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Tο «γαλάζιο» επιτελείο εκτιµά πως το κλίµα ακραίας πόλωσης που επικράτησε µε υπαιτιότητα του κ. Τσίπρα τα προηγούµενα 24ωρα συσκοτίζει τη συζήτηση για τα πραγµατικά προβλήµατα των πολιτών. Σε αυτό το πνεύµα, µόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπεύσει να συµπαρασταθεί χθες το πρωί στους καταστηµατάρχες της Βαλαωρίτου και της Βουκουρεστίου, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από οµάδα κουκουλοφόρων που διαµαρτύρονταν για τη µη παροχή άδειας στον ∆. Κουφοντίνα.

Για τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας η δέσµευση για αποκατάσταση του αισθήµατος ασφάλειας των πολιτών και επαναφορά της δηµόσιας τάξης αποτελεί απόδειξη της πρόθεσης του κόµµατος να απευθυνθεί σε όλους τους Ελληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιµήσεων και καταβολών. «∆εν είναι δυνατόν ο εµπορικότερος δρόµος της Αθήνας να είναι κατεστραµµένος. ∆εν γίνεται να είµαστε όµηροι 30 τραµπούκων. Αυτό την επόµενη µέρα θα σταµατήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα» σηµείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε εκ νέου την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τα σοβαρά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι έµποροι.

Ανοιχτή επιστολή 64 προσωπικοτήτων

Πέραν της ασφάλειας και ασφαλώς της οικονοµίας, µία από τις βασικές διαχωριστικές γραµµές που προτάσσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ηγεσία της Ν∆ είναι η πρόοδος απέναντι στην οπισθοδρόµηση, που κατά το Μοσχάτο εκπροσωπεί σε κάθε έκφανση της δηµόσιας ζωής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αυτό το πρίσµα «γαλάζια» στελέχη ερµηνεύουν την παρέµβαση 64 προσωπικοτήτων που εκδηλώθηκε χθες ως έµµεση απάντηση στην προσπάθεια του κυβερνώντος κόµµατος να εµφανιστεί ως εκπρόσωπος της προόδου στη χώρα. Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν, µεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήµης του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου, Θάνος Βερέµης, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήµης και ∆ιεθνών Σχέσεων, Στάθης Καλύβας, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Εκτορας Νασιώκας, οι καθηγητές του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος και Πάνος Τσακλόγλου, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωµενίδης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει στη χώρα τριτοκοσµικές αντιλήψεις και ψευδή ευρωπαϊσµό και υποδύεται την πρόοδο, ενώ στην ουσία εφαρµόζει ένα σχέδιο εκτεταµένης εξάρτησης των λαϊκών στρωµάτων από επιδόµατα και διορισµούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των «64».

∆ιακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναµένεται η διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο το µεσηµέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σήµερα περιοδεύει στην Ανατολική Αττική και συγκεκριµένα σε Παιανία και Κορωπί. Η αρχικά προγραµµατισµένη περιοδεία στη Θεσσαλία, και συγκεκριµένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καλαµπάκα, που επρόκειτο να πραγµατοποιηθεί µεθαύριο ∆ευτέρα, µετατέθηκε για τα µέσα της εβδοµάδας, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών που αναµένονται στην περιοχή. 

ΕυρωεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΔημοτικές εκλογές