Πολιτική | 27.05.2019 03:24

Εκλογές 2019: Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα σε 10 μεγάλους δήμους

Newsroom

Με την καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα να βρίσκεται σε εξέλιξη, τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έχουν ήδη αρχίσει να μεταδίδονται. Δείτε τα αποτελέσματα σε δέκα μεγάλους δήμους της χώρας:

Γλυφάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ιστορία των δημοτικών εκλογών σημειώθηκαν στη Γλυφάδα, καθώς ο συνδυασμός του Γιώργου Παπανικολάου με καταμετρημένα τα 74 από τα 142 εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει 79,39%. Στη δεύτερη θέση με 5,92% βρίσκεται ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος και στην τρίτη ο Αναστάσιος Ταστάνης με 4,10%.

Αγία Παρασκευή

Στην Αγία Παρασκευή ο Βασίλης Ζορμπάς προηγείται στην κούρσα για το δεύτερο γύρο καθώς συγκεντρώνει 27,55% έναντι του δεύτερου Ιωάννη Σταθόπουλου που συγκεντρώνει 25,57%. 

Περιστέρι

Στο δήμο Περιστερίου για ακόμα μία φορά πρώτος τερμάτισε ο Ανδρέας Παχατουρίδης καθώς συγκέντρωσε 74,01% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 7,78% ο Γιώργος Σιδέρης. Ακολουθεί ο Αθανάσιος Καποτάς με 5,54% 

Κηφισιά

Στο δήμο Κηφισιάς ο Νικός Χιωτάκης συγκεντρώνει 29,33% και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Θωμάκος με 23,14%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Παπαδόπουλος με 6,61%.

Δήμος Πειραιά

Ο συνδυασμός με επικεφαλής τον εν ενεργεία δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη έλαβε στον Α' Γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ποσοστό ανώτερο του 45%.

Αφού ενσωματώθηκε το 70% και πλέον των εκλογικών τμημάτων, με το αποτέλεσμα παγιωμένο - μη αναστρέψιμο, ο Γιάννης Μώραλης απευθύνθηκε σ' εκείνους που χάρισαν στον ίδιο και στους συνεργάτες του μια στέρεα βάση πριν από τη μάχη του Β' Γύρου.

Δήμος Πάτρας

Στον δήμο Πατρέων οι Κωνσταντίνος Πελετίδης, και Γρηγόρης Αλεξόπουλος  θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στον δεύτερο γύρο.

Δήμος Ιωαννιτών

Στον δήμο Ιωαννιτών κλείδωσε για τον δεύτερο γύρο το δίδυμο Θ. Μπέγκα- Μ. Ελισάφ. 

Δήμος Ηρακλείου

Στον δήμο Ηρακλείου ο συνδυασμός του Ιωάννη Κουράκη λαμβάνει το 34,81%, ενώ ακολουθεί ο Λαμπρινός Βασίλειος - Γεώργιος. Ωστόσο μεγάλος νικητής αναδεικνύεται η αποχή  καθώς από τους 2.532 εγγεγραμμένους, ψήφισαν σχεδόν οι μισοί με το ποσόστο να ανέρχεται στο 42,42%.

Δήμος Βόλου

Πανηγυρικά επανεκλέγεται δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος. Ο νυν δήμαρχος, με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 40,27%, συγκεντρώνει το 56,49% και κερδίζει ξανά τη μάχη για τον δήμο από την πρώτη Κυριακή. Η Νάνσυ Καπούλα συγκέντρωσε το 16,05%, ενώ ακολούθησε ο Ιάσων Αποστολάκης με 12,18%. Σημειωτέον ότι ο Μπέος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε λάβει 38,29% στον α' γύρο και 53,13% στον β' γύρο.

Δήμος Λάρισας

Απόστολος Καλογιάννης, Ρένα Καραλαριώτου είναι οι δύο αντίπαλοι που θα μονομαχίσουν στον δεύτερο γύρο για τον δήμο Λαρισαίων.

εκλογές 2019Δημοτικές εκλογέςΓιάννης Μώραλης