Κόσμος | 25.11.2020 13:21

Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη εισόδου της καγκελαρίας της Ανγκελα Μέρκελ

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές Αρχές, καθώς ένα όχημα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε στην πύλη εισόδου της καγκελαρίας στο Βερολίνο. Στο κτίριο στεγάζεται το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Το όχημα, ένα station wagon είχε γραμμένα συνθήματα πάνω του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταραμένοι δολοφόνοι παιδιών και ηλικιωμένων. Σταματήστε την πολιτική της παγκοσμιοποίησης».

Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας σχετικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις Αρχές η κίνηση ήταν διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο οδηγός τέθηκε άμεσα υπό κράτηση από την φρουρά της Καγκελαρίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν. Η γύρω περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός βρισκόταν υπό κράτηση δίπλα στο αυτοκίνητο και καθόταν σε αναπηρικό κάθισμα.

ΓερμανίακαγκελαρίαΆνγκελα Μέρκελακτιβιστές