Κόσμος | 20.05.2021 15:17

Τουρκία: Η νέα διεύθυνση των θρησκευτικών εξτρεμιστών

Newsroom

Μετά τον αποκεφαλισμό ενός δασκάλου στη Γαλλία, , ο ακραίος ισλαμιστής Idriss Sihamedi, ο οποίος κηρύχθηκε ανεπιθύμητο άτομο στη Γαλλία, μετέφερε τις δραστηριότητες του δικτύου του BarakaCity στην Τουρκία, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα «Αρτί Γκερτσέκ». Μάλιστα αναφέρεται ότι ζήτησε βοήθεια από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, ζητώντας ακόμη και τουρκική υπηκοότητα.

Ο Ερντογάν δεν απάντησε, αλλά η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης της Τουρκίας του δήλωσε ότι «Εάν εσείς και οι συνεργάτες σας υποβάλλετε αίτημα για άσυλο, θα το εξετάσουμε. Όταν έρθουν τα στοιχεία σας, οι υπάλληλοί μας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα ενημερωθούν». Κι έτσι ο Sihamedi μετέφερε όλες τις δραστηριότητές του στην Τουρκία έπειτα από τη σχετική διαδικασία.

«Η ίδια η οργάνωση BarakaCity ανακοίνωσε στα γαλλικά ότι ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην Τουρκία, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία. "Αφού περιμέναμε για μερικούς μήνες, ανακοινώνουμε πλέον υπερήφανοι ότι η BarakaCity μετέφερε το υποκατάστημά της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τις δραστηριότητές της στην Τουρκία"», αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα, συμπληρώνοντας ότι ο ακραίος ισλαμιστής ηγέτης έγραψε περιχαρής "Allahuekber" (Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος).

Το BarakaCity είχε ήδη αναπτύξει δραστηριότητες ωστόσο στην Τουρκία. Στο Αντέπ της Τουρκίας η οργάνωση είχε ανοίξει γραφείο, που παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη στη Συρία. Επίσης, η οργάνωση έδινε πληροφορίες για τους τραυματίες που μεταφέρονταν από το Χαλέπι στην Τουρκία και παρουσιάζονταν σε καταυλισμούς προσφύγων στο Κιλίς και την Αντιόχεια.

Η BarakaCity αποκαλεί την Τουρκία "Χώρα της Αφθονίας", ενώ ο Sihamedi έχει αρνηθεί να καταδικάσει τον ISIS και οι δραστηριότητές τους στην Τουρκία έχουν πλέον γίνει επίσημες.

ισλαμιστέςεξτρεμισμόςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνISISΤουρκία