Κόσμος | 30.10.2018 11:58

Ανταρκτική: Τον μαχαίρωσε επειδή έκανε spoiler για βιβλία

Newsroom

Την, προφανώς καθόλου ζηλευτή, ιδιότητα του πρώτου ανθρώπου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανταρκτική φέρει ο 55χρονος Σεργκέι Σαβίτσκι, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε τον 52χρονο Όλεγκ Μπελογκούζοφ επειδή ο τελευταίος τού έλεγε… το τέλος των βιβλίων.

Πρόκειται για δύο επιστήμονες που βρίσκονταν για πολλούς μήνες απομονωμένοι σε ερευνητική βάση στην Ανταρκτική και είχαν μόνο βιβλία για συντροφιά σε εκείνον τον παγωμένο κόσμο.

Ο Μπελογκούζοφ όμως είχε την κακή συνήθεια να κάνει αυτό που σιχαίνονται οι βιβλιόφιλοι: μαρτυρούσε το τέλος. Και αυτό φαίνεται ότι έσπασε το νευρικό σύστημα του Σαβίτσκι ο οποίος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και τον μαχαίρωσε.

Οι δύο επιστήμονες ζούσαν μαζί επί πολλά χρόνια κάνοντας έρευνες στον συγκεκριμένο σταθμό και φαίνεται ότι η κακή συνήθεια του Μπελογκούζοφ ξεπέρασε κάθε όριο υπομονής του Σαβίτσκι.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Χιλής και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από τη μεριά του, ο Σαβίτσκι παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές και, πλέον, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Μόσχα, με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

Εκεί, λογικά, θα έχει όλον τον χρόνο να διαβάσει ό,τι θέλει, χωρίς spoiler, χωρίς να του μαρτυρήσει κάποιος το τέλος.

βιβλίαεπιστήμονεςspoilerΑνταρκτική