Κόσμος | 22.09.2021 12:51

Σεισμός 5,8 ρίχτερ στη Μελβούρνη: Η σαστισμένη on air αντίδραση δημοσιογράφων

Newsroom

Ιδιαίτερα ισχυρός σεισμός έντασης 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ταρακούνησε την Αυστραλία την ώρα που οι δημοσιογράφοι Μάικλ Ρόουλαντ και Τόνι Άρμστρονγκ βρίσκονταν στον αέρα για την τηλεοπτική τους εκπομπή.

Οι δημοσιογράφοι του ABC, όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τα πρώτα δευτερόλεπτα της σεισμικής δόνησης φάνηκαν σαστισμένοι. Ο Ρόουλαντ σταμάτησε για λίγο να μιλάει, οι δύο τους αναρωτήθηκαν αν κάνει σεισμό και, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ρόουλαντ πρότεινε να φύγουν. Μετά το τέλος του σεισμού, οι δυο τους σχολίασαν ότι αυτός ήταν μεγάλης διάρκειας και ιδιαίτερα δυνατός.

 

Υλικές ζημιές στη Μελβούρνη

Στο μεταξύ, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο από τα συντρίμμια στους δρόμους της Μελβούρνης καθώς και εικόνες από τη στιγμή της δόνησης σε καταστήματα και σπίτια, ενώ σε περιοχές της πόλης υπήρξαν διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της χώρας, υπήρξαν κλήσεις για βοήθεια και από περιοχές 700 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, «Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς ή νεκρούς. Ελπίζουμε ότι τα νέα θα παραμείνουν καλά».  Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου ζουν περίπου οι μισοί από τα 25 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας συνολικά, είναι σπάνιοι τόσο ισχυροί σεισμοί.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στο τραπέζι για τη Θεσσαλονίκη – Ανοίγουν επιπλέον κρεβάτια για covid

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο: Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Η απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις: Τα «ραντεβού» στη Νέα Υόρκη

ΕΝΦΙΑ: Στο myAADE από σήμερα τα εκκαθαριστικά

Το παρασκήνιο της υπόθεσης Κούλογλου - Το τηλεφώνημα Τσίπρα που έφερε την αναδίπλωση

ΜελβούρνηΑυστραλίασεισμόςδημοσιογράφοι