Κόσμος | 11.07.2022 11:25

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιονοστιβάδα στο Κιργιστάν, σκέπασε τουρίστα τη στιγμή που τη βιντεοσκοπούσε

Newsroom

Στιγμές αγωνίας για δέκα τουρίστες στο Κιργιστάν, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ξενάγησης ήρθαν αντιμέτωποι με χιονοστιβάδα

Ένας από αυτούς απαθανάτισε το φαινόμενο μέχρι τη στιγμή που ένα στρώμα πάγου κάλυψε και τον ίδιο. Η θέση του, πίσω από τους βράχους, κοντά σε ένα καταφύγιο, τον έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιονοστιβάδα σκέπασε τουρίστα τη στιγμή που τη βιντεοσκοπούσε

«Σκοτείνιασε, ήταν δύσκολο να αναπνεύσω, νόμιζα ότι μπορεί να πεθάνω» περιέγραψε, ενώ η υπόλοιπη ομάδα πρόλαβε να απομακρυνθεί την τελεταία στιγμή.

Το Τμήμα Οικολογίας και Τουρισμού του Κρατικού Πανεπιστημίου της Κιργιζίας εξήγησε ότι η χιονοστιβάδα είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής: ο παγετώνας έλιωσε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και μέρος του κατέρρευσε.

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου στο Geophysical Research Letters, διαπίστωσε ότι οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία τα τελευταία 35 χρόνια, η οποία περιλαμβάνει τμήματα της Κίνας, του Ουζμπεκιστάν και της Κιργιζίας.

Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζεται το «ξήλωμα» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας: Μειώνεται η προστασία για τις περιοχές Natura 2000 – Νομοσχέδιο με διαβούλευση «εξπρές»

Συνεχίζεται ο σάλος για τα Uber Files: Οι βίαιες μέθοδοι για να εδραιωθεί στην αγορά – Πώς εκτοξεύτηκε η εταιρεία

Αυτή είναι η πιο βίαιη ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Alfred Hitchcock: Ο σοκαριστικός φόνος και οι ενοχλητικές σκηνές

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην κολλήσουμε κορονοϊό στις διακοπές: Συμβουλές από τη Ματίνα Παγώνη

κλιματική αλλαγήχιονοστιβάδατουρίσταςειδήσεις τώρα