Κόσμος | 08.05.2023 16:49

Ιμάμογλου: «Οι πέτρες εκτοξεύτηκαν στο έθνος, όχι σε εμάς»

Μαρία Ζαχαράκη

Μαζική εκδήλωση υποστήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στη συντηρητική καρδιά της Τουρκίας, το Ικόνιο, μετά τη χθεσινή επίθεση στο Ερζερούμ.

«Οι πέτρες πετάχτηκαν στο έθνος, όχι σε εμάς», δήλωσε ο Ιμάμογλου και, κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στο χέρι του, πρόσθεσε: «Αυτοί ρίχνουν πέτρες, εμείς θα απαντήσουμε με τριαντάφυλλα».

«Η καλοσύνη θα νικήσει. Ερχόμαστε για να θεραπεύσουμε και τους κλαίγοντες και τους εξαπατημένους. Αυτοί που έχουν εξουσία και καρέκλες και προκάλεσαν αυτούς τους νέους, θα πάνε σπίτι τους τον Μάιο. Θα τους τρελάνουμε, αλλά το έθνος θα νικήσει», είπε στη συνέχεια.

Οι δράστες, όπως συμπλήρωσε, «θα πάνε στα σπίτια τους και θα λογοδοτήσουν στα δικαστήρια. Υπάρχουν προβοκάτορες, μην απαντάτε».

«Η εποχή του "εγώ" θα τελειώσει και θα αρχίσει η εποχή του "εμείς". Αυτοί που δείχνουν καρδιές, κι όχι πέτρες, θα νικήσουν (σ.σ. φράση που διάβασε από πανό)», κατέληξε.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Ιμάμογλου, δύο γυναίκες που τον παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια τους, προκάλεσαν γέλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί έτρωγαν πασατέμπο και... έφτυναν από το μπαλκόνι.

επίθεσηΕκρέμ Ιμάμογλουειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΤουρκία