Κόσμος | 27.05.2023 18:39

Μαντλίν ΜακΚαν: «Δεν τη σκότωσα εγώ» - Στο φως επιστολές του βασικού ύποπτου για την απαγωγή

Newsroom

Νέα εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν φαίνεται να προκύπτει λίγες ημέρες μετά τις έρευνες της που πραγματοποίησαν οι Αρχές σε φράγμα της Πορτογαλίας.

Η έρευνα είχε ζητηθεί από τις γερμανικές Αρχές που προσπαθούν να αποδείξουν την υπόθεση ότι ο καταδικασμένος παιδοβιαστής Κρίστιαν Μπρούκνερ, είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση του κοριτσιού που ήταν μόλις τριών ετών όταν εξαφανίστηκε από το εξοχικό διαμέρισμα των γονιών της στην πορτογαλική πόλη Πράια ντα Λουζ το 2007.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί έψαχναν τη λίμνη για τυχόν κομμάτια ρούχων ή κουρέλια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνιση.

Η επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε από τους Πορτογάλους και τους Γερμανούς αξιωματικούς, αλλά με τη συμμετοχή αξιωματικών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, περιελάμβανε την εκκαθάριση διαφόρων περιοχών σε μια όχθη της λίμνης.

«Δεν την σκότωσαν εγώ»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συγγραφής επιστολών προκειμένου να πείσει τον κόσμο ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εξαφάνισή της Μαντλίν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 45χρονος έχει γράψει μια σειρά από επιστολές ελπίζοντας να τραβήξει δημοσιότητα στην εκστρατεία του να απαλλαγεί από κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ένα γράμμα, εστάλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ερευνών αυτής της εβδομάδας και φαίνεται να αποδεικνύει την εμμονή του να πείσει τις Αρχές και τους πολίτες ότι ο ίδιος είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή στην απαγωγή και την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Πώς σχολιάζει τις επιστολές του γραφολόγος

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι δείχνουν ότι ο Μπρούκνερ ήταν «παραπλανημένος» και ότι οι «απόψεις του είναι σταθερές και αμετάβλητες».

Είπε ότι τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να «διοικεί και να ελέγχει» αλλά και «κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής».

«Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει η ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς τον εγωισμό του και απώτερος στόχος του είναι να λάβει κάποιου είδους αναγνώριση» συνεχίζει.

Τι γράφει ο Μπρούκνερ στις επιστολές του

Σε μία επιστολή του Μαΐου, γράφει: «Δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι ένας δολοφόνος παιδιών, ενώ δεν είσαι».

Φαίνεται σχεδόν να καμαρώνει γνωρίζοντας ότι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστή: «Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση της Maddie επειδή δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Οι εισαγγελείς δεν λένε τίποτα στο κοινό γιατί πρέπει να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου – και αυτοί περιέχουν πολύ υλικό που επιβεβαιώνει την αθωότητά μου».

Το κύριο θέμα σε όλες τις επιστολές του – όλες γραμμένες σε σχεδόν τέλεια αγγλικά – είναι πώς «διώκεται» από τους εισαγγελείς και παραπονιέται για ψυχολογική πίεση που του ασκείται κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια». «Δεν είμαι σε θέση να πω την πραγματική μεταχείριση που δέχομαι, επειδή δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν κατόπιν εντολών της BKA (γερμανική εγκληματολογική αστυνομία)».

Μάλιστα δεν διστάζει να πει ότι άλλα άτομα στη θέση του θα είχαν κάνει ένα συμβιβασμό αλλά όχι εκείνος που… αντέχει.

Ο Μπρούκνερ τελειώνει την επιστολή του διαμαρτυρόμενος για άλλη μια φορά ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος και παραμένει ακλόνητα πεπεισμένος ότι τελικά ο χρόνος θα αποδείξει ότι είναι αθώος.

Κλείνοντας την τελευταία του επιστολή λέει προκλητικά: «Γράφω χωρίς αυτολύπηση και η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος μου δεν ήταν ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ψηλά το κεφάλι! Έρχονται καλύτερες μέρες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαντλίν ΜακΚανεξαφάνισηειδήσεις τώραΠορτογαλία