Κόσμος | 20.06.2023 21:45

Ποιος είναι ο «Mr Titanic» που αγνοείται στο υποβρύχιο: Η μοιραία πρόβλεψη που έκανε το 2019

Newsroom

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βρουν το υποβρύχιο, το οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται σε βάθος 12.500 ποδιών κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού, και να ανακτήσουν τους πέντε επιβάτες του, προτού εξαντληθεί το τετραήμερο απόθεμα οξυγόνου τους την Πέμπτη.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ο Paul-Henri Nargeolet, που περιγράφεται από την OcenGate ως «ο μεγαλύτερος εξερευνητής του Τιτανικού», είναι διευθυντής υποβρύχιας έρευνας της RMS Titanic, Inc. που οργανώνει αποστολές στο ναυάγιο για την ανάκτηση αντικειμένων.

Ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έχει ηγηθεί ο ίδιος πολλών αποστολών στον Τιτανικό και έχει ολοκληρώσει 35 καταδύσεις με το υποβρύχιο. Έχει επιβλέψει την ανέλκυση 5.000 αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος 20 τόνων από το κύτος του πλοίου.

Γεννημένος στο Σαμονί της Γαλλίας, ο κ. Nargeolet πέρασε τα πρώτα του χρόνια στην Αφρική με τους γονείς του.

Πέρασε 22 χρόνια στο γαλλικό ναυτικό, φθάνοντας στον βαθμό του διοικητή. Αργότερα ο κ. Nargeolet εντάχθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Εξερευνήσεων, το οποίο ειδικεύεται στην εξερεύνηση βαθιών θαλασσών.

Ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων Michelle Marsh μέχρι το θάνατό της το 2017.

Η προφητική συνέντευξή του

Όπως γράφει η Irish Examiner, ο Nαρζολέ έχει «περάσει περισσότερο χρόνο από κάθε άλλον» στα συντρίμμια του Τιτανικού. Ο ίδιος είχε μιλήσει προηγουμένως με ειλικρίνια για τους ακραίους κινδύνους της εξερεύνησης βαθέων υδάτων σε μια συνέντευξη.

Το 2019 είχε κάνει μία δυσοίωνη, προφητική πρόβλεψη. «Αν είσαι 11 μέτρα ή 11 χιλιόμετρα κάτω, αν συμβεί κάτι κακό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βρίσκεσαι σε πολύ βαθιά νερά, είσαι νεκρός προτού καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει, επομένως δεν είναι πρόβλημα», είπε.

ναυάγιοΑτλαντικόςυποβρύχιοειδήσεις τώρα