Κόσμος | 19.05.2024 16:57

Ερντογάν: Η 19η Μαΐου είναι το σύμβολο της ελευθερίας ενάντια στη σκλαβιά

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε εκδήλωση με αθλητές και εκπροσώπους της νεολαίας που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου, Ημέρας μνήμης του Ατατούρκ, της Νεολαίας και του Αθλητισμού.

«H 19η Μαΐου είναι το σύμβολο της ελευθερίας ενάντια στη σκλαβιά, της ελπίδας ενάντια στην απογοήτευση και της αποφασιστικότητας ενάντια στην παράδοση του έθνους μας να ζήσει ελεύθερο και ανεξάρτητο».

Στην εκδήλωση ακούστηκε για πρώτη φορά και ο ύμνος της 19ης Μαΐου που συνέθεσε ο Γιουτζέλ Αρζέν Χατζιογουλαρί.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για το τραγικό γεγονός της εξορίας των Τατάρων της Κριμαίας, σε ανάρτησή του στο Χ.

«Σήμερα είναι η 80ή επέτειος της εξορίας των Τατάρων της Κριμαίας... Ανακαλώ με θλίψη αυτό το τραγικό γεγονός, το οποίο ξερίζωσε τους αδελφούς και τις αδελφές μας Τατάρους της Κριμαίας από την πατρίδα τους και προκάλεσε μεγάλο πόνο, τον οποίο αισθανόμαστε ακόμη και σήμερα στις καρδιές μας. Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τους ομοεθνείς μας που έχασαν τη ζωή τους. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας, τόσο εκείνων που ζουν στην Κριμαία όσο και εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά την κατοχή, σε κάθε περίπτωση».

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΓενοκτονία Ποντίων