Κόσμος|30.05.2024 00:26

Δίκη Τραμπ: Θα συσκεφτούν ξανά την Πέμπτη οι ένορκοι - Πότε θα μάθουμε την ετυμηγορία

Newsroom

Αυλαία ρίχνει η δίκη για εκλογική απάτη σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Οι 12 ένορκοι θα συνεχίσουν αύριο τη σύσκεψη τους καθώς δεν μπόρεσαν σήμερα να καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί στις επικείμενες εκλογές αντιμετωπίζει 34 κατηγορίες συμπεριλαμβανομένου της κατηγορίας για «συνωμοσία και συγκάλυψη» και προδοσία των ψηφοφόρων.

Μπορούν να συνεχιστούν οι συσκέψεις επ' αόριστον 

Οι συσκέψεις των ενόρκων μπορεί να συνεχιστούν επ'αόριστον, καθώς δεν υπάρχει ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να καταλήξουν σε απόφαση. 

Ο Τραμπ αρνείται ότι είχε σχέση με τη Στόρμι Ντάνιελς και έχει δηλώσει αθώος σε αυτή την κατηγορία -την πρώτη από τις τέσσερις διαφαινόμενες ποινικές υποθέσεις - η οποία ενδέχεται να είναι η μόνη που θα οδηγηθεί σε δίκη πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Για να καταδικαστεί ο Τραμπ, οι ένορκοι πρέπει πρώτα να αποφασίσουν ότι παραποίησε οικονομικά έγγραφα και ότι το έκανε με ρητό σκοπό να διαπράξει άλλο έγκλημα.

Ο επικεφαλής συνήγορος υπεράσπισής του, Τοντ Μπλανς, προσπάθησε να αποδομήσει την αξιοπιστία του κύριου μάρτυρα, Μάικλ Κόεν, χαρακτηρίζοντας τον «τον μεγαλύτερο ψεύτη όλων των εποχών». «Κάθε εκστρατεία σε αυτή τη χώρα είναι μια συνωμοσία για την προώθηση ενός υποψηφίου, μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται για να βοηθήσουν κάποιον να κερδίσει», υποστήριξε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών, ωστόσο η καταδίκη  δεν τον εμποδίζει να διεκδικήσει την προεδρία και να ορκιστεί πρόεδρος, εφόσον επανεκλέγει.

Ντόναλντ ΤραμπΣτόρμι ΝτάνιελςΗΠΑειδήσεις τώραδίκη