Κόσμος | 10.06.2024 08:14

Ευρωεκλογές 2024 - Φειδίας Παναγιώτου: Ποιος είναι ο YouTuber που εκλέχτηκε ευρωβουλευτής

Newsroom

Ένα 25χρονος YouTuber από την Κύπρο, ο Φειδίας Παναγιώτου εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με ποσοστό 19,2%! Ο ίδιος είχε δηλώσει μάλιστα από την πρώτη στιγμή πως δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Φειδίας κατέβηκε μόνος του στις ευρωεκλογές, χωρίς προεκλογική εκστρατεία και μάλιστα πλησίασε τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και άφησε πίσω του ιστορικά κόμματα της Μεγαλονήσου όπως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Μάλιστα, αυτή η φορά ήταν η πρώτη που ψήφισε στη ζωή του, τον εαυτό του.

«Ιστορική μέρα»

«Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του την παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο», ανέφερε συγκινημένος μετά τα exit polls.

Όπως τόνισε στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση των exit polls, «σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι ήταν μαζί του στο ίδιο στούντιο, επεσήμανε πως, «το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανάκι που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα».

«Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής»

Παράλληλα, έστειλε την αγάπη του σε όλους όσοι τον ψήφισαν. «Εγώ θα είμαι ευρωβουλευτής για όλο τον λαό της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης». Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής, σημείωσε.

«Σήμερα άνοιξε η πόρτα και φύσηξε ο αέρας της αλλαγής», κατέληξε.

 

Καριέρα στα social media

Ο Φειδίας Παναγιώτου είναι γιος παπά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και είναι πολύ γνωστός στο Youtube και το TikTok, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, δημοσιεύοντας βίντεο δικής του έμπνευσης.

Ο Φειδίας έχει περίπου 2,6 εκατ. συνδρομητές στο Youtube που παρακολουθούν τις περιπέτειές τους.

Έχει προσπαθήσει να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά, ενώ κοιμόταν σε sleeping bag, επί τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ!

 

Κύπροςειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024Youtuber